avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am un credit la [EDITAT] in valoare de 140000 ron nu am girat cu nimic pentru acest credit.Nu am mai platit de 8 luni ca nu am mai avut posibilitatea ce se intampla in cazu in care dosaru imi ajunge in instanta,eu avand in proprietate un apartament(locuinta).Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi va multumesc


Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: kidtuning , utilizator 10:42, 30 Iunie 2011
O sa va execute silit chiar daca nu ati girat, dupa cum ziceti dvs.
puteti face o cerere adresata bancii prin care sa solicitati reesalonarea creditului. in instanta veti ajunge doar daca veti face contestatie la executare dar asta nu va degreveaza de achitarea creditului.
Chiar daca nu ati garantatat imprumutul de la banca cu ipoteca asupra apartamentului, banca poate cere executarea silita asupra bunurilor dvs. in toate formele prevazute de lege (art. 371 si urmatoarele cod procedura civila) pana la recuperarea creantei.
Contractul de credit bancar constituie titlu executoriu si poate fi pus in executare prin intermediul executorului judecatoresc care va face o cerere la instanta competenta pentru incuviintarea executarii.
Banca va poate excuta , concomitent, prin mai multe forme de executare silita , adica poate pune poprire pe salarii, va poate lua bunurile din casa sau va scoate apartamentul la licitatie.
Va recomand sa contactati banca si sa stabiliti un mod de reesalonare a creditului.
De asemenea , contactati un avocat care sa va ajute si sa va consilieze. Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Ioan Seria, Avocat
am fost la banca si am cerut reesalonarea creditului au sups ca nu se poate ,m-am dus la alta sucursala a acceias banci si mi sa spus ca nu vor nu ca nu se poate in acest caz ce pot sa fac ?
nu exista nu se poate. Depuneti in scris solicitarea de reesalonare a creditului si luati nr. de inregistrare pe ea.Majoritatea se rezolva in contextul actual....

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita andreea.c andreea.c Buna seara. As avea si eu o intrebare si anume, azi am ridicat de posta somatia de la banca. Am facut refinantare la ei in august 2009 si in ultimele 3 luni nu ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite Adryana18 Adryana18 Buan ziua, Am credite la 3 banci, iar din cauza unui accident cu masina nu am mai reusit sa ajung cu ratele la zi...si apoi am inceput sa nu mai platesc. ... (vezi toată discuția)