Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in termen am depus recurs, am primit citatie , m am prezentat la data la care am fost citat iar apoi am asteptat sentinta.... timp de trei luni, dupa care am devenit curios si am mers sa intreb ce se intampla.
Am aflat ca la recurs nu se trimite nimic acasa si ca sentinta s-a dat la cateva zile dupa termen, adica acum trei luni, cum recursul a fost respins eu trebuia sa predau permisul in termen de 15 zile..... acum, cum cele 15 zile au fost depasite, mai mult sau mai putin din vina mea, as dori sa stiu cadn trebuie sa predau permisul. mai precis cand intru in ilegalitate,sau cum decurg lucrurile.... se autosesizeaza politia la un moment dat sau cum?
P.S. stiu ca logic ar fi sa il predau chiar maine, dar cum sanctiunea imi va fi oricum marita as vrea sa stiu cat e de grav sa mai profit putin de permis.
Mergeti si depuneti imediat permisul. Daca la ei figurati cu permisul suspendat, de fapt cu exercitarea dreptului de a conduce, suspendata, si veti fi oprit in trafic, pot intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.
dar tot nu sunt lamurit in problema mea, eu stiu ca se adauga o luna in cazul nepredarii in termen a permisului, dar termenul a trecut deja la dataa la care eu am aflat ca recursul mi a fost respins. Deci ori predau azi ori peste o luna eu tot am capatat "bonusul" :) de o luna...
eram curios cand o sa afle politia pt ca la recurs nu se trimite instiintare nici uneia dintre parti (cel putin asa mi a spus arhivara)
"Bonusul" de o luna il veti primi din momentul predarii permisului.
Conducerea autoturismulu cu permisul suspendat, va face pasibil de sanctiune penala.
Permis suspendat
Toto_1
Buna ziua ,
Ajutati-ma va rog cu o informatie . Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni pentru viteza . Am deschis proces impotriva lor pe care ... (vezi toată discuția)