avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua ,

Ajutati-ma va rog cu o informatie . Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni pentru viteza . Am deschis proces impotriva lor pe care l-a mcastigat . Ipj ilfov a depus recurs pe care l-au castigat ei ,hotararea fiind irevocabila (mai jos si decia luata pe pagina tribunalului Bucuresti )pronuntata in data de 08.10.2009 . Eu pana in preent nu am primit nici o comunicare . Se trimite in acest caz comunicare ? De cand ar trebuie sa intre in vigoare suspendarea ?

Decizie tribunal Bucuresti :
"Admite recursul. Modifică în tot sentinţa recurată în sensul că respinge plângerea ca neîntemeiată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.10.2009. "

Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:21, 13 Ianuarie 2010
intra in vigoare din momentul in care veti preda permisul la politia circulatie. asteptati sa va soseasca comunicarea. in cazul in care nu soseste, circulati fara probleme si sustineti in cazul unui control ca nu aveati la cunostinta de decizia instantei....parerea mea
Ar fi,trebuit sa vi se faca o comunicare de catre politie,dar pentru a numai pierde timp,mergeti cu copie de pe hotarare la politia rutiera si depuneti permisul pentru perioada suspendarii
Iata cum este prevazut in OUG 195/2002 art. 118 al.4 si5
" (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Eu inteleg ca in termen de 15 zile de la pronuntare si nu de la comunicare, trebuie sa te prezinti si sa dai permisul.
Deci termenul acela a inceput , in speta de fata, sa curga de la data de 08.10.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare permis auto dupa recurs vioavram vioavram Spunet-mi va rog daca in urma unui recurs respins am primit instiintarea prin posta la o luna distanta dar intre timp am primit de la politie instiintare ca mi ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)