am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ferata, ia fost aplicata o sanctiune contraventionala si masura administrativa de retinere a permisului de conducere; a facut plangere, si-a recuperat permisul cu certificat de grefa, de la politie..si a asteptat sa fie citat de catre judecatorie. Problema este ca nici el, cat si martorul propus prin plangere nu au fost citati, nu au primit nici un act procedural (intampinare de ex.), ci doar au primit in data de
23 dec 2010 sentinta prin care era respinsa plangerea formulata initial. sentinta a fost pronuntata la data de 18.10.2010, fiind
definitiva. cu recurs in 15 zile de la comunicare.
. inteleg acum ca in baza noilor prevederi ale legii 202/2010 nu ar mai avea cum sa faca recurs. va rog sa-mi confirmati ..sau nu acest fapt. Mai mult ca sigur nu va putea face recurs, dar poate face
contestatie in anulare, in baza art. 317(1),1. dat fiind faptul ca nu a primit absolut nici o citatie, atat reclamantul cat si martorul propus? care este procedura, care sunt sansele, si..poate amicul meu circula in continuare cu permisul daca este posibila o asemenea actiune? actiunea suspenda (cum era cazul in prima faza -a judecatii) executarea amenzii si a sanctiunilor complementare - obligatia predarii permisului de conducere? va multumesc mult !!!=D>