avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea?

Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta mi-a respins cererea. Mai am drept la recurs ? va rog sa ma ajutati, locul meu de munca este pe baza de permis. Pot cere suspendare pentru executarea pedepsei ?( suspendarea permisului pe o perioada de 3 luni) . Am nevoie de ajutor !
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ati facut actiune in contestarea respectivului proces verbal si v-a fost respinsa ?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Alina Butuc, Consilier juridic
ART. 118 OUG 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
#M12
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
#M5
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
#M12
(3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
#M5
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
#B
Da, am facut plangere impotriva procesului verbal. Am primit termen, si la termen mi-a aparut : Respinge cererea . Mai am sau nu dreptul la recurs. Am primit mai multe raspunsuri :)

Obiect dosar: Anulare proces verbal de contravenţie
Materia juridic?: Contencios administrativ şi fiscal
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Hotararea dvs. este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii, prin urmare nu mai puteti formula recurs.
Formulati cerere pentru eliberarea unul certificat de grefa cu solutia pronuntata si in 15 zile de la data pronuntarii predati permisul de conducere impreuna cu acest certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat alin91 alin91 Buna Seara. Va adresez si dumneavoastra o problema la care nu am raspuns clar. Anul trecut in septembrie mi a fost suspendat permisul de conducere pt ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ileanaGodja ileanaGodja Am permisul suspendat de 3 luni, cand sa-l ridic de la politia rutiera, agentul mi-a raspuns ca datorita faptului ca m-am adresat judecatoriei cu o cerere de ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)