avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

Am permisul suspendat de 3 luni, cand sa-l ridic de la politia rutiera, agentul mi-a raspuns ca datorita faptului ca m-am adresat judecatoriei cu o cerere de anulare a procesului verbal, PERMISUL MI-E VALID. Se considera ca am avut dreptul sa conduc introducand contestatia, cu toate ca au am stat pe dreapta. Va trebui sa suport inca 3 luni permisul suspendat?
ART. 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
#M12
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
#M5
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
#M12

Are dreptate stimabilul domn agent,aveti insa posibilitatea sa depuneti recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat alin91 alin91 Buna Seara. Va adresez si dumneavoastra o problema la care nu am raspuns clar. Anul trecut in septembrie mi a fost suspendat permisul de conducere pt ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)