avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen de predare permis auto dupa recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen de predare permis auto dupa recurs

Spunet-mi va rog daca in urma unui recurs respins am primit instiintarea prin posta la o luna distanta dar intre timp am primit de la politie instiintare ca mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile in loc de 60 zile pt ca nu m-am prezentat in termen sa-l preadu. care era termenul? Nu e cel din codul rutier? 5 zile de la instiintare? sau din momentul in care am primit instiintare de la tribunal ca s-a refuzat recursul? politia deja mi-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile fara drept de reducere a suspendarii pe motiv ca nu am predat permisul in term de 15 zie de la decizia data de tribunal. decizia a fost data in sept la sfarsit , eu am primit-o in noiembrie la sfarsit dar de pe 14 oct mi s-a prelungit suspendarea fara sa pot sa o reduc. am dat examen, am facut cereri in localitatea unde am domiciliul, in localitatea unde s-a produs evenimentul si am ajuns si la politia generala la bucuresti dar m-au refuzat peste tot si simt ca-mi pierd mintile pt ca nu mi se pare normal sa fie asa. ce naiba trebuie sa fac?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters112731 , utilizator 13:49, 22 Noiembrie 2009

OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

In momentul in care am fost la Vaslui sa scot o copie dupa hotarare iar cei de acolo au motivat ca nu a fost editata si nu mi-au dat nimic poate fi considerat un motiv bine intemeiat de nepredare la termen a permisului de conducere? eu credeam ca voi merge la politie sa predau permisul dupa ce voi primi instiintare de la tribunal sau de la politie. si ei mi-au marit pedeapsa inainte sa primesc instiintare motivand ca nestiinta nu este un motiv intemeiat! hotararea am primit-o pe data de 19 11 2009 s-a dat in tribunal pe 28.09.2009, politia mi-a trimis pe 30.10.2009 instiintare ca mi s-a marit perioada de suspendare incepand cu 14.10.2009.
Am fost si am dat examenul de reducere a termenului, politia m-a anuntat ca nu pot sa-mi reduc termenul ca nu am predat permisul la timp. Si de atunci ma tot milogesc de politia romana sa-mi acorde circumstante atenuante, mi-am pierdut slujba, stau acasa, ma someaza bancile si nu imi gasesc nimic de munca!
din punctul meu de vedere aveti perfecta dreptate, abia dupa ce hotararea va fi comunicata catre ambele parti ce stau in proces, va deveni executorie (in cazul dumneavoastra.....). insa in ceea ce vreau sa sustin eu vor fi pareri si pro si contra, deoarece vb de o sentinta a instantei de recurs fara cale de atac care sa suspende executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului pe 30 de zile si prelungirea cu inca 60 de zile. Marian-Laurentiu Marian-Laurentiu Buna ziua, sunt nefericitul sofer care i-sa suspendat permisul pe 30 de zile. Am mers la Galati sa imi ridic permisul dupa cele 30 de zile si, :(( surpriza, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Ziua.Mi-a fost suspendat permisul pentru o necedarea de prioritate unui pieton,in urma cu 2 ani.Astazi am primit ca nu s-a aprobat recursul si trebuie sa ... (vezi toată discuția)