avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului pe 30 de zile si prelungirea cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului pe 30 de zile si prelungirea cu inca 60 de zile.

Buna ziua, sunt nefericitul sofer care i-sa suspendat permisul pe 30 de zile. Am mers la Galati sa imi ridic permisul dupa cele 30 de zile si, :(( surpriza, domnul militian mi-a zis ca eu am facut o contestatie in 2010 la Bucuresti si cererea a fost respinsa de tribunat, bun deacord. Eu nu trebuia sa fiu instiintat de catre tribunalul Buc. sa prezint permisul la politie in terman de 15 zile. Daca mie nu mi-a zis nimeni nimic eu nu am dus permisul si acum ca mi-au prins permisul la ei ''m-au taxat cu inca 60 de zile''. ce pot face, pot reduce pedeapsa la 30 de zile ?, Sau sa reduc pedeapsa de tot? Multumesc anticipat, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Marian-Laurentiu , utilizator 13:16, 18 Noiembrie 2012
Cum sa prezentati permisul la politie cand acesta era deja la ei?
Doamna avocat, sa prezint permisul atunci cand sa solutionat in 2010.Trebuia sa fiu instiintat nu?
Marian-Laurentiu a scris:

Eu nu trebuia sa fiu instiintat de catre tribunalul Buc. sa prezint permisul la politie in terman de 15 zile. Daca mie nu mi-a zis nimeni nimic eu nu am dus permisul si acum ca mi-au prins permisul la ei ''m-au taxat cu inca 60 de zile''. ce pot face, pot reduce pedeapsa la 30 de zile ?, Sau sa reduc pedeapsa de tot?.

daca ati facut plangere inseamna ca v-ati recuperat permisul cu certificat de grefa.
cand ati ridicat permisul de la politie ati semnat o "dovada de restituire a permisului de conducere" pe care ati semnat ca ati luat la cunostinta de prevederile art .118 al OUG 195 prin care sunteti obligat sa predati permisul de conducere in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hot. jud. prin care instanta a respins plangerea impotriva pvc, in caz contrar se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile.
asa ca nu tribunalul trebuia sa va instiinteze.
daca perioada de suspendare a fost prelungita cu 30 zile nu se mai reduce la cerere la 30 zile .

Art.118. -
(4) În termen de 15 zile de la data pronuntarii rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Art. 221. –
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

Multumesc frumos, deci nu am ce fac decat sa astept cele 58 de zile car mi-au ramas de suspendare O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare permis auto dupa recurs vioavram vioavram Spunet-mi va rog daca in urma unui recurs respins am primit instiintarea prin posta la o luna distanta dar intre timp am primit de la politie instiintare ca mi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Predare permis suspendat in termen de 15 zile edward_eeu edward_eeu Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile pentru depasire periculoasa. Am contestat in instanta. La prima infatisare, 01.04.2011, am renuntat la proces. Mi s-a ... (vezi toată discuția)