avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

spuneti-mi si mie....pe perioada perioada preavizului ca urmare a demisie mi se poate intocmi referat ptr abatere disciplinara? si daca este legal sa lucrezi 2zile da (14ore) si 2 zile nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2008
dascalescu_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 10 Mai 2008
Pe durata preavizului, angajatul îşi va continua activitatea normală, conform programului obişnuit de lucru si pentru abateri pe care le săvârşeşte în termenul de preaviz, angajatul demisionar poate fi sancţionat disciplinar.
Durata timpului de munca poate fi mai mare de 8 ore pe zi, cu conditia ca media anuala sa nu depaseasca 4o de ore pe saptamina. De asemenea pot exista programe individualizate de munca unde optiunea pentru repartizarea inegala a timpului de munca este in conformitate cu contractul colectiv de munca aplicabil sau cu regulamentul intern. Alta este situatia daca este vorba de munca suplimentara, atunci este vorba de acordul salariatului iar in perioada de referinta nu poate depasi 48 de ore pe saptamina. Principiul este de a se acorda timp liber corespunzator perioadei lucrate pentru refacerea capacitatii de munca. Potrivit art. 116 cm angajatorul trebuie sa tina evidenta orelor prerstate de angjat, evidenta ce poate fi controlata de ITM pentru a se vedea daca se respecta prevedrile legale privind timpul de munca si timpul de odihna.
dascalescu_c a scris:

spuneti-mi si mie....pe perioada perioada preavizului ca urmare a demisie mi se poate intocmi referat ptr abatere disciplinara? si daca este legal sa lucrezi 2zile da (14ore) si 2 zile nu?

Pe durata preavizului, contrcatul de munca continua sa-si produca toate efectele. Asta presupune ca salariatul trebuie sa se prezinte la locul de munca si sa-si indeplineasca intocmai obligatiile sale profesionale. In caz contrar, angajatorul este in drept sa aplice sanctiunidisciplinare, inclusiv concedierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore/zi alinazaz alinazaz va rog frumos sa imi spuneti cate ore pe zi are voie sa lucreze un salariat? va multumesc (vezi toată discuția)
Contract norma intreaga despi despi Buna ziua! O angajata are contract de munca cu 8 ore/zi, dar lucreaza 6 ore/zi inclusiv sambata si duminica pt. a realiza nr. de ore din luna. ... (vezi toată discuția)
Marire program de lucru legal sau ilegal glt2112 glt2112 Buna ziua, Va prezint succint situatia: Am primit o decizie prin fax la o sucursala a firmei, prin care se comunica schimbarea programului de functionare al ... (vezi toată discuția)