avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua

As dori sa stiu si eu totalitatea actelor care trebuie sa le primesc dupa o demisie (a angajatului) si in cat timp , legal, trebuie sa primesc cartea de munca, avand in vedere faptul ca au trecut 15 zile calendaristice de la data demisiei.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 25 Februarie 2011
Din oficiu vei primi nota de lichidare (daca se "poarta" in acea unitate), carnetul de munca si decizia de incetare, cam in cinci zile de la data incetarii. Daca mai doresti alte documente referitoare la activitate le soliciti personal.

Multumesc pentru raspuns...daca nu am primit nimic dupa 15 zile...nici macar copia dupa demisie nu am luat-o, ce pot face legal?
Mergi la unitate si le cere. Trebuia sa aveti macar un nr. de inregistrare al demisiei.
Ati efectuat preavizul dupa demisie?
Fceti o cerere si luati-va si o copie de inregistrare... daca nu va dau ii puteti obliga doar prin instanta.demisia nu au obligatia sa v-o dea ei in copie ci trebuia sa va fi luat dvs. nr de inregistrare la depunere.

nu am efectuat preavizul...a fost de acord sa nu il efectuez...fiind o demsie asteptata...nu am avut nici fisa de aptitudine pt medici muncii - le pot cere despagubiri?

Alte discuții în legătură

Carte de munca irina_irina irina_irina Buna ziua! Din luna septembrie 2011 am demisionat de la locul de munca. Pana in acest moment nu am primit decizia de incetare, dar am semnat toate actele de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind completare carte de munca!! elisa1 elisa1 Buna ziua, Am lucrat la o firma de publicitate.Data semnarii contractului a fost 23.06.2010. In luna decembrie 31.2010 am incetat activitatea cu acordul ... (vezi toată discuția)