avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Anul trecut in august am fost implicat intr-un accident rutier.Ma deplasam cu masina in afara localitatii cand la un moment dat am vazut pe partea carosabila 2 tineri.Cel din urma il fugarea pe cel care era in fata.I-am observat de la distanta si am claxonat,s-au retras de pe carosabil dar in momentul in care mam apropiat cel din urma a sarit brusc in fata masinii cu bratele deschise.L-am lovit cu partea dreapta a masinii.Distanta dintre rotile masinii si marginea partii carosabile era de 1,10 m.In locl respectiv era trotuar si nu era trecere de pietono.Am cerut politiei sa i se ia probe de sange in vederea alcoolemie,rezultatul fiind de 2,20 la mie.De ce sunt incadrat la art 184 al 1,3 din CP???Si de ce nu mi se restituie permisul???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:12, 19 Februarie 2011
Buna ziua,
trebuie neaparat sa cereti la politie o expertiza tehnica pe care o veti achita personal. permisul nu se restituie in astfel de cazuri , trebuie sa luati o dovada de circulatie de la Parchet.
Incadrarea juridica este stabilita in urma probatoriilor administrate de organele de urmarire penala.
Din relatarea dvs,rezulta ca dvs nu ati intreprins tot ce trebuie pentru evitarea impactului,(reducerea vitezei,franarea,etc.),ori din ce rezulta ,dvs.numnai i-ati avertizat sonor prin claxon,pe cei aflati pe carosabil.
Expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului care se va administra in cauza,va fi determinanta in stabilirea conditiilor producerii accidentului.
Recomandabila,in limita posibilitatilor financiare,este angajarea unui avocat si a unui expert-parte,care sa va apere din punct de vedere tehnic la efectuarea expertizei,care sa contribuie la stabilirea obiectivelor acesteia si care sa depuna un eventual coraport de expertiza
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Dupa de producere a accidentului descris de dvs. concluzia expertizei nu poate fi altul decat ca accidentul de circulatie nu putea fi evitat
Interventie moderator Folositi, va rog, butonul "raspunde", nu deschideti noi discutii, nu intelege nimeni cui raspundeti.
Multumesc, o seara,

Gabriela Pintea

omideo a scris:
Pai daca puteam evita nu se mai intampla acest accident.A fost fractiune de secunda si v-am spus ca aproape ca am intrat pe contra sens daca de la rotile masinii si pana la marginea soselei era 1,10 m.Victima nu avea ce cauta pe sosea din momentul in care avea trotuar si in stare de ebrietate.Daca aveam si viteza nu cred ca mai ramanea nimic din el nici macar din ce sa mai preleveze medicii pt analize.Boieria si prostia in totdeauna se platesc din cate stiu eu.Prostia a fost ca sa aruncat in fata masinii,el cunoscand masina care este a cumnatului meu si avand ceva divergente cu acesta.Totusi de ce dureaza asa de mult aceasta solutionare a cazului???Si totusi 2,20 la mie este aproape de coma alcoolica.

Pai daca puteam evita nu se mai intampla acest accident.A fost fractiune de secunda si v-am spus ca aproape ca am intrat pe contra sens daca de la rotile masinii si pana la marginea soselei era 1,10 m.Victima nu avea ce cauta pe sosea din momentul in care avea trotuar si in stare de ebrietate.Daca aveam si viteza nu cred ca mai ramanea nimic din el nici macar din ce sa mai preleveze medicii pt analize.Boieria si prostia in totdeauna se platesc din cate stiu eu.Prostia a fost ca sa aruncat in fata masinii,el cunoscand masina care este a cumnatului meu si avand ceva divergente cu acesta.Totusi de ce dureaza asa de mult aceasta solutionare a cazului???Si totusi 2,20 la mie este aproape de coma alcoolica.

Alte discuții în legătură

Accident rutier GabrielaDanciu GabrielaDanciu Buna ziua. Am a avut un accident rutier in care a murit cineva. Era un grup de copii pe mijlocul drumului de 2 benzi pe sens, exact pe linia continua care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime omenesti rotar robert rotar robert acum 8 luni am avut un acident pe o alee din spatele blocurilor circuland cu o viteza maxima de 30 la ora un copil in varsta de 7 ani mi a sarit in fata la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala trecuta in ucidere din culpa Catalin_2o14 Catalin_2o14 Povestea începe în felul următor , vineri ieșind de la munca ma deplasam înspre drumul spre casa eu lucrând în Cluj părintii mei și domiciliul ... (vezi toată discuția)