avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua. Am a avut un accident rutier in care a murit cineva. Era un grup de copii pe mijlocul drumului de 2 benzi pe sens, exact pe linia continua care desparte sensurile. Eu am plecat de la semafor si vazand-i am claxonat preventiv apoi am trecut pe prima banda. cand am trecut pe prima banda ei deja se antrenasera in fuga si au trecut prin fata mea, am vazut cand am trecut pe langa ei si cand mi-am intors privirea am lovit pe altul. Nu au trecut in grup au trecut intai 3 din 4 si apoi a trecut si cel de-al patrulea in fuga si apoi s-a oprit brusc in fata masinii vb la telefon, in momentul acela am virat strans sa-i evit pe cei 3 si in momentul acela a venit el in fuga. Nu era nici o trecere de pietoni si era pe mijlocul primei benzicand a avut loc accidentul. Eu nu am avut urme de frana dar am oprit aproape de locul accidentului cam la 5 metri. Acum de la niste zvonuri cum ca prietenul meu a tras de volan si apoi tot el a incercat sa redreseze volanul de la un martor s-a ajuns sa se creada si asta , dar el nu a tras de volan , nici nu am avut reactie, totul s-a intamplat intr-o secunda, si e o minciuna dar cum poate sa vada cineva dupa trotuar cand el mi-a tras de volan de 2 ori si ca am apasat acceleratia in loc de frana. As vrea sa stiu din punct de vedere legal care sunt procedurile.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GabrielaDanciu , utilizator 12:52, 11 Aprilie 2010
Prima procedura este expertiza auto, masuratori la fata locului, care vor stabili in mare circumstantele.Aceste concluzii vor fi completate si comparate cu declaratiile martorilor, cu locul accidentului, (marcaj pietonal sau nu) cu posibilitatea evitarii acestuia, cu rezultatul probelor biologice...Din toate acestea se va stabili culpa soferului.
Am facut expertiza auto si masina nu a avut nimic, urmeaza sa vina necropsia. Nu are nici o importanta faptul ca nu era pe trecerea de pietoni? era intre doua treceri de pietoni si a trecut printre ele. Ar trebui sa imi angajez un avocat? din cate am inteles familia nu o sa depuna nici o plangere si ii invinovateste pe copii care l-au strigat dupa margine sa treaca.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
GabrielaDanciu, utilizator
In primul rand ,cu ocazia cercetarii la fata locului nu se face expertiza masinii ci verificarea ei tehnica,apoi pe parcursul cercetarilor se va dispune efectuarea expertizei tehnice-auto care va stabilii cine este vinovat de producerea accidentului in functie de probele administrate.
In cazul sav.infr. de ucidere din culpa nu este necesara o plangere penala intrucat este o infr.care se cerceteaza din oficiu ci nu la plangere prealabila.
Daca din primele cercetari s-a stabilit ca nu ati incalcat nicio regula de circulatie si nu vi s-a retinut permisul atunci este clar ca nu va apartine vinovatia.
Prima oara mi s-a spus ca nu mi se retine permisul de conducere, apoi mi l-au cerut impreuna cu buletinul si talonul masinii pentru a face copii, dupa care nu mai mi-au dat permisul inapoi mi-au spus doar ca imi pot elibera dovada, pe care nu o vrea nu mai intentionez sa conduc. Acum astept rezultatul necropsiei. La rezultat se specifica daca a avut alcoolemie? Problema este ca au aparut zvonuri cum ca prietenul meu mi-a tras de volan ceea ce nu este adevarat, si cred ca din cauza asta mi-a fost retinut. A fost cineva care a afirmat asta dar nu este adevarat si suntem cu nervii la pamant. Este o tragedie ce s-a intamplat dar alergau, macar daca treceau cu totii odata dar pe care sa ii evit pe cei trei sau pe el., trecere de pietoni nu era a trecut printre doaua treceri de pietoni, am claxonat , am trecut pe cealalta banda. Nu stiu ce sa fac. La politie mi-au zis ca eista legea prin care el nu avea ce sa caute acolo dar vad ca nu se aplica si in cazul meu din cauza altor date. Sa imi angajez un avocat acum? sau sa mai astept sa vina rezultatul necropsiei?
Necropsia are rolul de a stabilii daca intre leziunile produse si accident este o legatura de cauzalitate pentru incadrarea juriidca a faptei.
Trebuie sa luati dovada de retinere pt.ca la finalizarea dosarului permisul vi se va restituii numai dupa predarea dovezii.
Puteti sa va angajati un avocat dar dvs.decideti acest lucru.

Alte discuții în legătură

Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce- pana la solutionarea dosarului! crion crion Buna ziua tuturor! Ma aflu intr-o mare incurcatura si doresc sa aflu daca se mai poate face ceva, sau trebuie sa las timpul sa treaca(asa cum l-am lasat ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)