Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de squar. Victima a traversat neregulamentar ( trecerea de pietoni era cu aprox 60 m in fata, iar alta trecere cu aprox 50 in spate ) din partea drepta a carosabilului catre squar, eu aflandu-ma pe banda a 2-a. Conditiile meteo erau nefavorabile ( lapovita si ninsoare ), iar victima a traversat in fuga. Am incercat sa evit impactul, am pus frana si am tras de volan stanga, si am incercat sa redresez masina ( tragand de violan dreapta pentru a o readuce pe banda mea ) iar datorita asfaltului umed m-am intors la 180 grade, precizez ca nu imi aduc aminte sa fi pus frana inainte de impact deoarece acesta s-a produs imediat, iar pe banda 1 era alta masina care mergea cu o viteza mai mare decat a mea care mi-a blocat vederea catre partea dreapta - de unde a traversat victima ( care probabil nu m-a vazut nici pe mine datorita acestei masini si a vremii ). Deoarece accidentul a avut loc acum 1 an s-au intamplat mai multe iar dosarul este aprope a fi finalizat, zilele acestea urmeaza rezultatul expertizei. Acum va intreb care este pedeapsa care maxima care o pot obtine. In marturia mea cat si a singurei persoane care se afla pe trotuar pe vremea aceea viteza este de 55 km/h. Acum urmeaza expertiza care va clarifica. Conditiile de drum nefavorabile precizau ca in cazul acesta este recomandata viteza de 40 km/h. Din cate am citit pe site este de 1-2 ani cu suspendare. Care pot fi despagubirile in cazul in care se gaseste o culpa comuna? Care sunt sansele sa fiu achitat si sa obtin permisul inapoi ? Va multumesc mult.
Fiind vorba de accident cu vatamare, chiar din culpa, sigur veti avea o condamnare in cel mai bun caz cu suspendare. Dar permisul va fi oricum suspendat si nu-l veti primi pana la sfarsitul perioadei de suspendare sau in functie de verdictul instantei care il poate chiar si anula cu consecintele de rigoare pt dv. E posibil ca expertiza dinamicii accidentului sa va disculpe cu totul si atunci se schimba toate datele problemei.