avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pedeapsa

Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de squar. Victima a traversat neregulamentar ( trecerea de pietoni era cu aprox 60 m in fata, iar alta trecere cu aprox 50 in spate ) din partea drepta a carosabilului catre squar, eu aflandu-ma pe banda a 2-a. Conditiile meteo erau nefavorabile ( lapovita si ninsoare ), iar victima a traversat in fuga. Am incercat sa evit impactul, am pus frana si am tras de volan stanga, si am incercat sa redresez masina ( tragand de violan dreapta pentru a o readuce pe banda mea ) iar datorita asfaltului umed m-am intors la 180 grade, precizez ca nu imi aduc aminte sa fi pus frana inainte de impact deoarece acesta s-a produs imediat, iar pe banda 1 era alta masina care mergea cu o viteza mai mare decat a mea care mi-a blocat vederea catre partea dreapta - de unde a traversat victima ( care probabil nu m-a vazut nici pe mine datorita acestei masini si a vremii ). Deoarece accidentul a avut loc acum 1 an s-au intamplat mai multe iar dosarul este aprope a fi finalizat, zilele acestea urmeaza rezultatul expertizei. Acum va intreb care este pedeapsa care maxima care o pot obtine. In marturia mea cat si a singurei persoane care se afla pe trotuar pe vremea aceea viteza este de 55 km/h. Acum urmeaza expertiza care va clarifica. Conditiile de drum nefavorabile precizau ca in cazul acesta este recomandata viteza de 40 km/h. Din cate am citit pe site este de 1-2 ani cu suspendare. Care pot fi despagubirile in cazul in care se gaseste o culpa comuna? Care sunt sansele sa fiu achitat si sa obtin permisul inapoi ? Va multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
cucuandrei17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:37, 16 Mai 2011
Fiind vorba de accident cu vatamare, chiar din culpa, sigur veti avea o condamnare in cel mai bun caz cu suspendare. Dar permisul va fi oricum suspendat si nu-l veti primi pana la sfarsitul perioadei de suspendare sau in functie de verdictul instantei care il poate chiar si anula cu consecintele de rigoare pt dv. E posibil ca expertiza dinamicii accidentului sa va disculpe cu totul si atunci se schimba toate datele problemei.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)