avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ESTE asta frauda informatica????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ESTE asta frauda informatica????

Buna ziua,
Am si e o intrebare.
Povestea mea: Am participat la un concurs online . In concurs iti cerea ca sa inviti 100 de prieteni sa-si faca cont pe acel site iar eu castigam un cupon de 600 lei. Nu se specifica in regulament ca nu poti face mai multe inregistrari dupa acelasi calculator asa ca am am jucat de 3 ori , pe numele meu, al surorii si al mamei . Cupoanele de 600 mi-au fost puse in contul meu din magazinul virtual si le-a folosit luand cate ceva de ele. Acum mi-au sosit produsele de vreo 10 zile dar aseara am fost sunata de reprezentantii magazinului . M-au spus ca am facut frauda informatica si ca mi-au facut dosar penal. Mi-au spus ca a avut mai multe conturi dupa acelasi Ip si ca am profitat de premiile lor.
Daca nu se specifica in regulament aceste conditii sau de ce nu m-au scos din joc si mai mi-au dat voucherul ? Eu ce sa fac acum? Este asta frauda informatica ? Creearea a mai multor conturi pe un site del acelasi calculator?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:46, 20 Februarie 2011
Este greu de spus.Dupa parerea mea ar fi greu de retinut ca si infractiune aceasta fapta.
Cand veti fi chemat de organul judiciar ar fi indicat sa fiti insotit si de avocat.
Acum am fost contactata ca cel ma corect ar fi ca sa returneztoate produsele primite sau sa le platesc daca vreau ca sa nu imi inainteze dosarul.
Se putea face dosar fara ca eu sa primesc o citatie ceva ?
cred ca este indicat sa mai cititi inca o data cu atentie regulamentul concursului.
daca veti fi chemat de catre organul de cercetare penala,ar fi indicat intradevar sa fiti insotit de un avocat.are relevanta ce ve-ti declara initial
puteti fi contactata de organul de cercetare penala, conf lg 202/2010, prin orice mijloc de comunicare(scris, telefonic,fax,etc)
Daca in regulament, nu se specifica acest aspect, puteti dormi linistita...neglijenta e a lor si se plateste, mai ales ca aveau posibilitatea sa verifice inainte de a inmana premiile; sau dumnealor se ocupa cu o mica excrocherie online?

Alte discuții în legătură

Conturi yahoo messenger sparte viorel2010 viorel2010 Am si eu o problema mai complicata deoarece de la un simplu joc (triburile) s-a mers mult mai departe, spargere de adrese de mail si infractiunea de alterare a ... (vezi toată discuția)
Postarea rãspunsurilor la întrebãri e ilegalã ? m1ha1.blogs m1ha1.blogs Am observat o clauza intr-un regulament al unui concurs online: Dacă sunt identificate persoane care au influenţat sau care au facilitat câştigarea de ... (vezi toată discuția)
Cont inchis la o casa de pariuri online mcvizitiu mcvizitiu Buna ziua, Mi-am creat un cont la o casa de pariuri online si am castigat (am pariat 790 de lei si am castigat 1800 de lei aproximativ), iar astazi am ... (vezi toată discuția)