avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Sotul meu este profesor titular cu cartea de munca in invatamant, unde primeste un spor de 15% cf transelor de vechime in munca. Mai este si preot de 2 luni si de acolo a primit la inceput spor de 15 % vechime in munca, fiind incadrat debutant, iar acum nu i-au mai dat sporul de 15 % zicand ca prima data au gresit, pentru ca nu se poate lua spor de vechime din doua locuri. Mentionez ca al doilea contract este cu finantare din fonduri proprii fara a primi bani de la stat. Intrebarea este conform carui articol si din ce lege nu se acorda de doua ori spor de vechime. Eu am mai gasit aici pe avocatnet, intr-un alt post ca se da sporul de vechime din doua parti pt ca sunt doua contracte de munca diferite si intregi.
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 09:53, 18 Februarie 2011
Stimata doamna. Sporul de vechime se primeste da la institutia unde este considerata functia de baza. In cazul sotului dvs. acesta este considerata in invatamant. Invatamantul este singura posibilitate unde unei persoana i se poate da dreptul sa desfasoare activitate didactica si poate fi preot in acelas timp. aceasta functie este tot bugetara. Preotul isi primeste drepturile salariale care reprezinta salariul de incadrare in baza legii salarizarii unitare de la Protoeria de care apartine biserica iar diferenta este suportata din veniturile proprii ale bisericii. Va rog sa verificati!
Sotul meu este incadrat pe cumul de functii, cu functia de baza in invatamant si cu cealalta functie la alt angajator, in cazul de fata Protoieria. Dar in acest caz am gasit in Codul muncii: Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. sau Art. 155. - Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.. Dupa mine rezulta ca are dreptul la sporul de vechime.
Referitor la ce se spunea mai sus, asa este in principiu, adica un post de preot beneficiaza de un procent din salariu sprijin acordat de la bugetul de stat, dar in cazul lui nu i s-a aprobat acest drept legal pentru ca au zis ca daca mai are un serviciu in invatamant nu se poate si sa se salarizeze integral din fonduri proprii.
1. Unde are carnetul de munca? Daca il are la Protoerie poate solicita sporul de vechime. Daca este in cadrul institutiei unde profeseaza in invatamant cum face dovada ca are vechime in munca si beneficiaza de 15% spor vechime (dupa Legea 284/2010 vorbim de gradatia 3). Incepand cu luna ianuarie a.c. folosim doar termenii de salariu brut, gradatie si clasa de salarizare stabilite in conformitate cu prevederile Legii 284/2010, Sunt totusi doua institutii bugetare. Credeti-ma ca nimeni nu verifica aceste date decat cei de la resurse umane. Culmea este ca incepand din acest an nici carnetul de munca nu mai valoreaza nimic. Se alege praful de tot.
2.Nu trebuia sa le spuna ca mai lucreaza si in alta parte si beneficia si de la Protoerie de sporul de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai acorda spor de vechime functionarilor publici? LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua , am si eu o intrebare , care suna astfel : se acorda spor de vechime functionarilor publici , conform normelor legale in vigoare in acest moment ? ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime bogdan77m bogdan77m Sunt functionar public si as vrea sa stiu care sunt prevederile legale pentru aplicarea sporului de vechime. Avand in vedere ca trec la gradatia 2, cum se ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza si sporul de vechime nicolas1982 nicolas1982 va rog sa imi spune-ti daca sporul de vechime, conform legi 284/2010, face parte din salariul de baza si daca da atunci cum se stabileste sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)