avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece

E adevarat ca daca schimb apometrele sau aduc la asociatie un butetin de verificare metrologica a apometrelor nu voi mai plati pierderile de la apa rece.
Dati-mi un sfat ce pot face sa nu mai platesc pierderile de la apa rece.
Pt.luna ianurie mc de apa rece a fost de 8.77 lei/mc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 22:08, 27 Februarie 2011
Nu nu e adevarat.

Daca toti vecinii le verifica metrologic si aduc buletinele de verificare cine plateste pierderile?

Ca sa nu mai platiti pierderile ar trebui sa va trageti coloana separata de apa si contract individual cu furnizorul de apa.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Rasarit, utilizator
Fiind pierdere, aceasta se repartizeaza tuturor, conform legii, fie pe cota-parte indiviza, fie pe numar de persoane, fie pe apartament, asta si in functie de hotararile luate anterior in asociatia dvs.
ASsa cum spunea si Rasarit, verificarea metrologica a contoarelor nu va scuteste de contributia la pierderi.
Totusi, cred ca cel mai indicat este sa discutati cu administratorul si sa intrebati daca nu cumva a fost vreo conducta sparta in subsol. La pierderi mai mari de 10% din valoara facturii, administratorul ar trebui sa aduca la cunostinta comitetului aceasta problema si sa se faca o verificare prin sondaj.
danalungu a scris:
Dati-mi un sfat ce pot face sa nu mai platesc pierderile de la apa rece.
Pt.luna ianurie mc de apa rece a fost de 8.77 lei/mc.

O solutie verificata de aproape 3 ani, pentru a nu mai avea pierderi de apa, este intretinerea, repararea, inlocuirea tuturor instalatiilor de apa de la bransament pana in apartamente.
Apoi suparvegherea, controlul acestor instalatii cel putin de 2 ori pe saptamana.

Asa nu o sa mai aveti pierderi. Puteti avea doar unele diferente intre apometrul general si suma apometrelor individuale, dar aceste diferente vor fi nesemnificative sau mult mai usor de suportat. Aceste diferente, fiind mici, se mai compenseaza de la o luna la alta, fiind intr-o luna pozitive, in alta negative...
danalungu a scris:

[...] Pt.luna ianurie mc de apa rece a fost de 8.77 lei/mc.

:stunned:
Sublinierea imi apartine.
Ati cerut o explicatie administratorului asupra pretului AR, pretul facturat?
La noi pe scara sunt vreo cativa proprietari care folosesc metoda cu magneti pusi pe apometre,apometre care au numai un capac pe care daca il ridici raman roticelele sa le poti bloca cu un cocolos de hartie, alimentare inaintea apometrelor prin shuntari etc. a.i. " pierderile" sunt mai mari decat consumul in luna cand se citeste apometrul general (2 luni sunt estimative).
Eu dadeam la asociatie cate 16 m cubi de apa (eram macar la chestia asta campion) in timp ce altii cate 1,5-2 m.c. iar pierderile se distribuiau dupa consum tot la mine mai mult.
Intr-o zi mi-am facut bransament separat si nu ma mai interesat.
Chiar ma distrez.:P

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa la o asociatie de proprietari calin felicia calin felicia De un an in fiecare luna la asociatia mea de proprietari imi pune pierderi de apa 16-22 lei/ luna. Acestea se calculeaza la suprafata apartamentului sau la ... (vezi toată discuția)
Factura apa prea mare sebastian70 sebastian70 Buna ziua,as dori o lamurire daca se poate,locuiesc intr-un bloc al primariei,avem toti montate apometre individuale,dar de fiecare data cand ne vine factura ... (vezi toată discuția)