avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune de rectificare a prenumelui mamei in actele de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune de rectificare a prenumelui mamei in actele de stare civila ale fiului

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine.
Bunicul meu, in varsta de 70 ani, are in toate actele de stare civila prenumele mamei gresit.
Mama bunicului meu este decedata de 7 ani.
Cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ankmag , utilizator 08:03, 19 Februarie 2011
Mergeti-ti va rog la Starea civila/Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanei unde bunicul isi are domiciliul si de acolo obtineti toate datele necesare
Va multumesc pentru raspuns.
Am mers la Starea Civila si acolo mi s-a spus ca nu se gasesc la arhiva dovezile necesare pentru rectificare si mi-au respins cererea.
Acum pot merge in instanta pentru a mi se da o hotarare pentru rectificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Corectie eroare declarare certificat de nastere andora andora Bunicii mei au avut 2 copii, un baiat, tatal meu si o fata, matusa mea.Pana anul acesta, cand matusa a decedat, nu am stiut ca exziata o eroare in certificatul ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)