avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil pentru un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil pentru un minor

Buna ziua! As dori sa stiu daca pot cumpara un apartament pe numele copilului meu care are un an si 6 luni cu drept de utilizare de la 18 ani ai lui. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:02, 22 Februarie 2011
puteti cumpara un imobil pe numele minorului.
Pana la varsta de 14 ani il veti reprezenta dpdv juridic (veti semna in numele lui) apoi pana la implinirea varstei de 18 ani il veti asista (veti incuviinta actele incheiate de acesta semnand langa el)
Ce intelegeti prin drept utilizare?
Da, se poate fara probleme.
Adica sa folosim noi, parintii, apartamentul pana la 18 ani ai lui cand probabil va dori sa locuiasca singur
puteti cumpara imobilul pe numele copilului cu uzufruct viager (sau temporar pana majorat) in favoarea dvs. Aveti nevoie de o dispozitie de curatela de la autoritatea tutelara in scopul reprezentarii copilului la autentificarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare copilului in varsta de 18 ani __ divort__ marian-cristinel marian-cristinel BUNAZIUA .ROG DIN SUFLET UN SFAT PENTRU O MAMA DISPERATA .PARINTII AJUNSI LA DIVORT POT FACE ACT DE VANZARE CUMPARARE COPILULUI PENTRU APARTAMENTUL PE CARE-L ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Cumpararea unei locuinte pe numele minorilor mmiorel mmiorel Salut...Eu si sotia mea vrem sa cumparam o locuinta pe numele copiilor nostri care sunt minori,7 respectiv 16 ani.Vrem sa fie amandoi trecuti in contract.Care ... (vezi toată discuția)