avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxe vamale, comision vamal, TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxe vamale, comision vamal, TVA

Buna ziua,
am si eu o problema (de fapt mai multe) si va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri;
Astfel speta mea consta in:

in 2006 o societate din Romania a achizitionat in leasing bunuri de la o societate din Italia, care la randul ei a cumparat bunurile din Olanda (bunuri cu origine SUA).
In momentul terminarii leasingului vama romnana ne-a cerut sa platim taxele vamale, comisionul vamal si TVA-ul.
1. cum putem face dovada ca bunurile au fost puse in libera circulati in UE, daca cei din Olanda nu ne ajuta?
2. Exista posibilitatea ca bunurile sa fi ajuns la noi fara plata taxelor desi conform contractului de leasing Cumparator (proprietar) era societatea din Italia, iar noi am devenit propriatari abia la finalul contractului prin plata valorii reziduale?
3. Care lege este aplicabila Codul Vamal al Romaiei sau Codul Vamal Comunitar?

Va multumesc si astept raspunsurile dvs.

numai bine

Alte discuții în legătură

Contract leasing + taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi MrBFB MrBFB Buna, Am cumparat o masina(Toyota) in leasing prin Unicredit Leasing in 2006 mai precis 1.12.2006 si am lasat taxa reziduala in ultima factura. Cand am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)