avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ordinul 343 ANRSC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ordinul 343 ANRSC

locuiesc intr-un bloc cu 17 apartamente cu centrala termica si 3 fara centrala, dar si fara repartitoare. este legal ca cei cu centrala termica sa fie pusi la plata incalzirii spatiilor comune, desi in bloc nu exista nici macar un repartitor?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 15:45, 19 Februarie 2011
Daca in spatiile comune exista surse de incalzire ( calorifere) toti locatarii trebuie sa contribuie la plata incalzirii spatiilor comune ( in functie de cota parte indiviza a fiecarui apartament) In cazul in care nu exista aceste surse de caldura, cred ca o hotarare a Adun. Gen. a Proprietarilor ar rezolva problema. ( izolarea tevilor din spatiile comune de catre asociatie si izolarea termica a tevilor care trec prin apartamentele cu centrala proprie) .
nu exista calorifere in spatiile comune si nici uscator.si cu toate acestea, suntem pusi la plata.unde ma pot adresa pentru clarificarea acestei situatii, caci nu ma pot certa cu vecinii la infinit si oricum nu ajungem la un numitor comun.
cei fara ct se agata de acest ordin 434 ca de un colac de salvare, este ultima lor speranta de a mai face o economie.in schimb, refuza sa-si puna apometre, termopane, ct, termoizolatie si sunt invidiosi pe facturile noastre.mintea lor functioneaza dupa principiul: sa moara si capra vecinului sau mai bine, sa moara vecinul si sa-i iau eu capra.:)
Daca nu exista surse de caldura in interior la subsol exista (coloane principale , secundare ) cu sau fara repartitoare este un bun comun si se imparte la fiecare.
Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC se refera la blocurile contorizate cu repartitoare. In cazul blocului dv. cei ramasi la sistemul centralizat nu-si mai pot pune repartitoare deoarece nu indeplinesc conditia necesara.
.
Pentru cele necontorizate ANRSC recomanda ca aceasta repartizare sa se faca prin hotararea AG.
Totusi, in cazul dv. nu puteti face abstractie de faptul ca ceva caldura circula si prin spatiile comune, niste pereti se incalzesc si de la coloanele prin care ajunge caldura la cei conectati la sistemul centralizat, astfel incat sa acceptati plata unui procent oarecare din factura de la caldura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Ref. ordin 343-2010 nana_bv nana_bv Am citit discutiile aparute pe acest forum vizavi de acest ordin 343...in blocul in care locuiesc eu sunt doar 2 scari ,in total 20 apartamente din care doar 7 ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)