avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general RAPORTARE LA IMI?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

RAPORTARE LA IMI?

cine trebuie sa raporteze la IMI? toti agentii economici care au datorii scadente>10000 si 30 de zile? dar daca am contracte in care se specifica termenele de plata? SAU doar cei care au de compensat ceva inte ei?
Cel mai recent răspuns: andrei44 , utilizator 18:37, 20 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Mi-ati putea spune si mie, punctual pasii de urmat? Am de compensat facturi cu valori > de 10000 si sunt emise in septembrie anul trecut.
Va inscrieti pe site IMI.ro - serviciu de compensare.

Modul general de desfasurare a actiunii de compensare este urmatorul:
societatile comerciale transmit cererile de compensare care cuprind situatia creantelor si a datoriilor restante;
compartimentul de organizare a sedintelor de compensare intocmeste procesele verbale ale sedintelor si transmite hotararile pentru emiterea ordinelor de compensare;
compartimentul de decontari impreuna cu inspectorii de compensare imputerniciti sa reprezinte agentii economici de pe circuitele de compensare emit ordinele de compensare.
Multumesc.
Pentru acest gen de compensare trebuie sa fie si firma partenera de acord, ca si in cazul compensarilor normale, pe baza de ordine de compensare?
Fiindca contabila firmei care imi este client, nu este de acord, spune ca pentru compensarea prin IMI este nevoie de deplasare la Bucuresti si nu este dispusa sa piarda timp si bani pe deplasari.
Iar de platit,nu vrea sa-mi plateasca fiindca contabila de dinaintea mea ii accepta in compensarile normale si aceste facturi cu val > de 10000. Ce ma sfatuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in trei ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine cum pot face o compensare intre 3 societati. Ce documente? Exista ordin de compensare in trei? Daca da as dori si eu un ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)
Despre compensatie iarina_73 iarina_73 Buna ziua. In cazul in care doua societati comerciale vor sa faca o compensare a datoriilor, si suma este mai mare de10.000 RON se pot aplica prevederile ... (vezi toată discuția)