avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata ascensor pentru parter si et.1.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata ascensor pentru parter si et.1.

Buna. Am navigat mult pe forum dar nu am gasit ce contributie are parterul si et.1 la ascensor si daca au de platit cum se calculeaza; CPI .SU. Nr: de persoane . La noi se plateste numai reparatiile daca s-e strica. Curentul si firma de service 400 r0n platesc cei de la Et: 2 in sus. Va multumesc anticipat.
Tatal meu, ramas singur, pensionar, in apartament cu 3 camere, parter, a fost obligat sa plateasca 900 ron pentru schimbarea liftului pe care bineinteles ca nu il foloseste. Nu pare a fi deloc corect

Adriantot a scris:

gabi189 a scris:
Cheltuielile cu intretinerea si reparatia ( interesant in aceste cheltuieli nu intra si revizia bianuala) ar trebui sa fie repartizate pe numar de persoane, nu pe cota-individa.

Toate cheltuielile de intretinere, de instalare, de cumparare a unui lift nou, de reparattii si revizii anuale sau bianuale, de prelungire a licentei anuala sau bianuala... se repartizeaza pe cota indiviza in functie de suprafata utila a fiecarui apartament. Asa spune legislatia si asa este corect.
De ce este gresit ca asemenea cheltuieli sa se inmparta pe numar de persoane? E simplu.
De exemplu facem ezivia de 2 ani ce costa 3-4000 lei plus prelungirea licentei de functionare vreo 300 lei, acum, in luna august 2015. Pentru ca e vacanta si concedii lista de plata apar vreo 10 apartamente cu "zero" persoane si vreo 10 cu 2 persoane in loc de 4 cate au fost pana in iunie si cat vor fi iar in septembrie. Asa ca acum, in august, sunt 60 de persoane la intretinere fata de 80 cate erau in iunie si tot 80 vor fi in septembrie. Daca aceasta reziziea a liftului s-ar repartiza pe numar de persoane, ar plati numai cei 60 iar in septembrie vor fi inca 20 de persoane care vor beneficia de aceasta reparatie 2 ani fara sa plateasca un leu pe aceasta revizie. E corect? Apoi sunt chiriasi care stau o luna, doua si plaeca. Unii ar plati reparatia pe doi ani chiar daca stau doar o luna in scar respectiva. E corect?
Eu cred ca nu. Asa ca legea e corecta iar noi trebuie sa o respectam.
La energia electrica iar este corect pentru ca aceasta se factureaza lunar sau la 2 luni iar consumul de energie electrica este direct proportional cu numarul de persoane atat pentru folosirea liftului car si iluminatul casei scarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ascensor roxana2702 roxana2702 Buna ziua! Ieri am facut o cerere pt a nu mai plati liftul. Nu il folosim iar in bloc este o \"moda\" mai veche sa nu platesti daca nu il folosesti. Noi suntem ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)