avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate fi trimis inspector protectia muncii in 75%?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate fi trimis inspector protectia muncii in 75%?

In societatea unde lucrez sunt 500 de salariati impartiti in sase puncte de lucru. La acest numar de salariati sunt doua persoane cu pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca ( un evaluator in SSM si inspector protectia muncii). Inspectorul de protectia muncii are in arondare trei puncte de lucru ( aproximativ 200 salariati). La unul din punctele de lucru unde isi are sediul inspectorul de protectia muncii se restrange activitatea pentru o luna cu aproximativ 40%. La aceasta ora somajul tehnic nu mai este in vigoare. In acest caz inspectorul de protectia muncii poate fi trimis in 75% tinand cont de legislatia in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 19 Februarie 2011
somajul tehnic este in vigoare conform art.52(1) lit.d si art.54 din codul muncii
lauraadriana a scris:

...... art.54 din codul muncii

Acest articol nu are nicio legatura cu intreruperea temporara a activitatii angajatorului.
freeelis a scris:

lauraadriana a scris:

...... art.54 din codul muncii

Acest articol nu are nicio legatura cu intreruperea temporara a activitatii angajatorului.

asa este ... am tastat gresit. Este vorba de art.53.
1. Codul muncii nu spune ca anumitor categorii de salariati nu li se poate suspenda CIM in baza art.52(1), lit.d).
2. Angajatorul insa ar trebui sa analizeze bine situatia deoarece inspectorul de protectia muncii s-ar putea sa aiba treaba si in aceasta perioada.
Am facut referire la somajul tehnic care este neimpozabil timp de 90 zile ( OUG 4/2010.
Nu stiu daca poti trimite in somaj tehnic inspectorul de protectia muncii in conditiile cand activitatea nu este intrerupta in totalitate.

Alte discuții în legătură

Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2011 annam84 annam84 Buna ziua, Asi dori sa aflu daca pe anul 2011 exista vreo legislatie in legatura cu somajul tehnic? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic.... ioana2525 ioana2525 Daca firma la care lucrez ma obliga sa-mi dau demisia pentru lipsa rezultate pot cere somaj tehnic? Cat mi se plateste pe luna, cum ... (vezi toată discuția)