avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

Buna ziua! In urma retrocedarilor tatal meu(parinti mei sunt divortati din 1984) impreuna cu sora lui au primit bani si dividente...Am inteles ca sora lui la pacalit sa ii faca procura nepotei lui...Stiu ca se judeca cu mai multe persoane si institutii ptr alte retrocedari ,am inteles ca tot sora lui la pacalit sa semneze un act pri care el spune ca nu are mostenitori(desi suntem 2 frati)...Intrebarea mea este: Unde ma pot interesa despre drepturile ce ii se cuvin tatalui meu,ce demersuri ar trebui sa fac? si mai am o probl:Am inteles ca el i-ar fi donat un apartament mamei sale care i-a facut act de vinzare-cumparare aceleiasi nepoate...Ii putem darima acela act de donatie? mai putem face ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 17:46, 13 Mai 2008
Drepturile tatalui d-voastra sunt numai ale lui cata vreme nu a fost declarat incapabil. In consecinta, poate face ceea ce doreste cu ele. La fel cu bunurile sale. Drepturile d-voastra asupra drepturilor si bunurilor tatalui d-voastra se vor naste in momentul deschiderii succesiunii adica in momentul decesului sau, daca veti fi in viata atunci. Atunci veti putea dobandi prin mostenire ceea ce se va mai gasi in patrimoniul sau, fiindca nimeni nu poate fi obligat sa lase mostenire. Tot atunci, fiind mostenitor rezervatar, veti putea eventual pune in discutie acea donatie despre care ati intrebat, moment in care veti avea nevoie de un avocat.
In primul rand, trebuie sa discutati cu tatal dumneavoastra ca sa stiti ce acte a facut, decat sa va informati "din auzite". Este major si hotaraste singur ce si cui doneaza sau vinde. Este greu de crezut ca, indiferent de ce act arfi facut a fost "pacalit". Daca a avut capacitatea sa se casatoreasca si sa intemeieze o familie, chiar daca ulterior a divortat, inseamna ca are capacitatea sa incheie acte de care vrea el.
EL are 2 copii da.Sa inteleg ca eforturile noastre de a mosteni ceva din parte lui sunt zadarnice?Asteptam ca sora si nepoata lui sa beneficieze de tot? Are rost sa intentam vreun proces?
E vorba ca sora sa il pacaleste,ii pune nuj ce in bautura si l-a prostit de tot.De la un vecin am aflat ca a semnat un act in care spune ca nu are mostenitori.Unde ma pot adresa sa aflu mai multe?La primarie? La tribunal?
melycanu a scris:

EL are 2 copii da.Sa inteleg ca eforturile noastre de a mosteni ceva din parte lui sunt zadarnice?Asteptam ca sora si nepoata lui sa beneficieze de tot? Are rost sa intentam vreun proces?

Cat timp traieste, tatal dvs. este liber sa faca ce doreste cu bunurile sale.
Probabil dupa divort, dvs., copiii, v-ati instrainat de el, asa incat s-a apropiat mai mult de sora si nepoata sa. Daca a avut discernamant la data incheierii actului de donatie/vanzare-cumparare la notar nu aveti sanse sa castigati in instanta un eventual proces. Este nevoie de probe serioase pentru asa ceva, iar acestea nu se pot limita doar la "eforturile de a mosteni ceva din partea lui"...:(

Alte discuții în legătură

Donatie redactata gresit ?? anapopana anapopana Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Mulțumesc! cota mea este de 18,75 la sută din teren și 28,75 ... nicamarian551@gmail.com nicamarian551@gmail.com Mulțumesc! Cota mea este de 18,75 la sută din teren și 18,75 la sută din clădiri pentru care plătesc impozit de 15 ani.Tot atât deține și sora iar ... (vezi toată discuția)