avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nelamurire punct de lucru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nelamurire punct de lucru

buna ziua! am ao mare nelamurire:
am incheiat un contract de franciza (agentii imobiliare).
Francizorul mi-a pus la dispozitie un birou(conform clauzelor contractuale) si lunar eu trebuie sa-i facturez cheltuielile cu spatiul respectiv-apa, lumina, gaz, secretara.
Intrebarea este daca eu trebuie sa-mi deschid punct de lucru pe biroul respectiv sau nu.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 14:30, 19 Februarie 2011
Activitatea unei agentii imobiliare se desfasoara intr-un spatiu. Cheltuielile cu spatiu (chirie, utilitati), in cazul in speta si cel cu personalul angajat, pentru a fi deductibile, trebuie sa aveti punct de lucru declarat. Deasemeni sa aveti autorizata activitatea de agentie imobiliara.
Succes!
Banuiesc ca prestati servicii imobiliare si catre persoane fizice. Atunci aveti nevoie si de casa de marcat.
sunt de acord cu dumneavoastra. In contractul de franciza este precizat faptul ca lunar, eu ca francizat emit o factura cu toate cheltuielile de la biroul respectiv catre francizor. aici e nelamurirea mea, eu inteleg ca sediul e al lor, eu prestez doar serviicii firmei . de aceea nu inteleg de ce mi-ar trebui punct de lucru pe biroul respectiv
toate cheltuielile spatiului eu le facturez francizorului.
activitatea privind agentiile imobiliare binenteles ca o am autorizata .
Pe numele cui este inchiriat spatiul? Sau ce forma de dobandire are, pe numele cui este?

Alte discuții în legătură

Va rog lamurire cod caen 9200 blecota blecota Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina ... (vezi toată discuția)
Franciza mpanciu2004 mpanciu2004 vreau sa iau in franciza un magazin si cumpar tot stocul de marfa existent. intrebari:contractul de franciza se inregistreaza la reg comertului sau fisc? eu ... (vezi toată discuția)
Plata utilitatilor - contract inchiriere de la persoana fizica mircea256 mircea256 Buna ziua am intalnit urmatoarea situatie, un SRL a inchiriat de la o persoana fizica spatiu pentru punctul de lucru. In contract nu s-a specificat ca plata ... (vezi toată discuția)