avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot sa beneficiez de pensie anticipata partiala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot sa beneficiez de pensie anticipata partiala?

Buna ziua,
Am lucrat in armata 15 ani, pana in 1998, cand am fost restructurat, dupa care am beneficiat de "un asa zis somaj", luat tot de la unitatea in care am lucrat timp de 9 luni, apoi am lucrat pe la privat mai bine de 6 ani si in continuare vreo 5 ani in sistemul bugetar.Mentionez ca am si 3 ani de scoala militara.
As dori sa-mi spuneti daca pot beneficia de pensie anticipata partiala si in baza carei legi, avand in vedere multitudinea de "legislatie" nou aparuta, si pe care cu sinceritate va spun ca nu prea am deslusit-o bine.
Va multumesc "anticipat" pentru raspunsuri si indicatii.
O zi buna, tuturor!
Cel mai recent răspuns: tif , utilizator 22:33, 20 Februarie 2011
La ora actuala numai dupa noua lege puteti iesi in pensie, de orice fel ar fi ea. Calculul datei iesirii la pensie si a conditiilor pe care trebuie sa le indepliniti se pot afla numai avand data si anul nasterii (plus sexul!). LEGEA nr. 263-2010 cu modificari si completari o gasiti pe internet. In ea gasiti niste tabele unde va puteti cauta data iesirii la pensie in functie de data nasterii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
dariad, utilizator
Va rog frumos sa reveniti cu data nasterii dvs.

In privinta stagiilor, am retinut urmatoarele:
-3 ani scoala militara;
-15 ani cadru militar;
-11 ani angajat "civil";
-9 luni somaj.
14 aprilie 1962
Da, eu zic ca putem sa discutam despre pensie solicitata casei sectoriale a MAN, potrivit anexei 6 a Legii nr. 263/2010. Prima conditie ca sa beneficiati de pensie din structura militara este sa fi realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 17 ani si o luna (cei 3 ani de scoala militara se adauga celor 15 ani lucrati in armata).

Indepliniti, de asemenea, si conditia referitoare la realizarea stagiului complet de cotizare, stagiu care este de 24 de ani si 3 luni. Varsta la care puteti solicita pensie anticipata partiala este de 52 de ani si o luna, iar varsta la care puteti solicita pensie pentru limita de varsta este de 57 de ani si o luna.
Va multumesc pentru lamuriri si sa dea Domnul sa fim sanatosi cu totiisa "apucam" pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia militarã pentru ofiþerii în rezervã cristel padurean cristel padurean Am fost elev al ªcolii militare de Ofiţeri activi N.Bălcescu din Sibiu în perioada 1975-1978. Am lucrat în armată în perioada 1978-1993, an în care am ... (vezi toată discuția)
Varsta iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010, activitate in sistem militar honciuc_valy honciuc_valy Am lucrat in viata civila 10 ani si 8 luni, am lucrat ca militar angajat 17 ani si 2 luni, am satisfacut stagiul militar de 1 an si 4 luni. Daca mai fac 10 ani ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa beneficiez de pensie anticipata partiala? tif tif Buna seara, As dori si eu sa aflu prin bunavointa dumneavoastra daca pot sa beneficiez si cand, de pensie anticipata partiala, avand in vedere urmatoarele ... (vezi toată discuția)