Va rog , as dori un raspuns cat mai precis de rezolvat la ,a gasi solutia legala si va multumesc anticipat.
IPresedintele se ocupa si de incasarea intretinerii .
Are functia aleasa de catre membrii locatari, administratorul l-am angajat dupa vreo 2 luni , asa ca pana sa angajam administrator , presedintele s-a ocupat si de incasarea sumele afisate lunar de catre contabilul ales in cadrul asociatiei.
Problema este ca acest presedinte nu are alt loc de manca ,nu are functie de baza cu CIM nicaieri, asa ca se doreste si e obligatoriu ca se incheie intre parti un CIM pentru presedinte. Legea spune ,de fapt, ca acestia au functie aleasa in baza contractului de mamdat .Ce solutie legala cf. normativelor in vigoare, as putea incheia ,noi, asociatia, pentru a fi incadrat cu timp partial de munca ori pe functie de casier, si sa renunte la functia de presedinte????
Acesta ,oricum se ocupa de toate problemele administrative din imobilul in care si domiciliaza.
Sau administatorul sa indeplin. si functia de casier , prin marirea sumei brute,(din care sa-i dea presedintelui partea lui), iar presedintele ramane cu contract de mandat.
Va multumim pentru rabdarea avuta de a raspunde prompt la diversele probleme si juridice,si fiscale ,pe cae vi le adresam dvs..Cu cat inaintam cu atat ne adancim in neintelese ordonante date "peste noapte" fara a sti precis nici cei de la finante sau Casa de sanatate sau pensii daca pentru un pensionar incadrat cu conv. civila la o asoc. propr. e necesar sa=i retinem CAS 10.5% si 5.5% CASS , sau pentru un salariat cu FF1 de baza ii calculam 5.5% CASS .(asta pana la luna decembrie 2010).De ce va soun, pentru ca mi s-a si raspuns de Casa de Sanatate ca pensionar. si salariatilor cu Conv. civile nu li se calc. si retine cota de 5.5%.
Aceasta ar fi a 2-a problema cu care m-am luptat anul atrecut (per.sept.-dec.2010). Nici pensionarilor nu li se retinea cota de 10.5% CAS ,raspuns primit de la Casa de pensii Brasov)
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...