Probabil subiectul a mai fost discutat, dar eu nu am gasit pe forum.
Cabinet de avocat angajez un student part-time, pe o perioada nedeterminata.
Va rog sa-mi spuneti:
1. unde depun contractul individual de munca
2. care sunt obligatiile fiscale ale angajatorului (taxe impozite) si care sunt obligatiile angajatului (taxe impozite), raportat la incheierea acestui contract
Buna seara!
Contractul individual de munca nu se mai depune nicaieri de la 1 ian 2011 se inregistreaza in registrul general al salariatilor pe care il detine firma care angajeaza respectiv incheie contractul de munca si va transmite REVISAL inspectoratului teritorial de munca;
2.obligatiile angajatorului sunt de natura salariala , adica de intocmeste statul de plata si se fac retinerile de contributii obligatorii atat ale angajatorului cat si ale angajatului, aceasta obligatie ii revine angajatorului de a retine si vira contributiile ce rezulta din venitul brut.
Contributiile care se retin salariatului sunt: asigurari sociale 10,5%, somaj 0,5%, sanatate 5.5% , impozit pe salar;
Contributiile angajatorului: asigurari sociale 20.8%, somaj 0.5%, sanatate 5.2%, concedii medicale 0,85%, fond garantare creante salariale 0.25%, fondul de risc si accident in functie de codul CAEN de la 1-5%;
Puteti descarca programul REVISAL de pe inspectia muncii
Ca sa il depuneti dupa completare, va trebui sa mergeti la ITM si sa luati o parola, care o sa va permita sa il depuneti online.