avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozit pe slariu,somaj,cas...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozit pe slariu,somaj,cas...

buna ziua.
va rog o lamurire.daca sunt angajat la 2 societati comerciale,la una cu 8 ore si la alta cu 2 ore pe zi trebuie sa-mi platesca fiecare angajator impozitele(pe salariu,somaj,cas) sau plateste unul singur.
va multumesc.succes.
Cel mai recent răspuns: VIOLETA IANCU , Consultant resurse umane 16:41, 11 Iulie 2011
Fiecare angajator va retine din salariul dvs urmatoarele contributii: CAS individual 10.5 % - ªomaj 0.5 % - Asigurări de sănătate 5.5 % - Impozit pe salariu 16%

De asemenea, angajatorul va mai plati in plus : CASS 5.2 % - ªomaj 0.5 % -
CAS 20.8 % - FNUASS 0.85 % - Fond de risc si accidente (Fondul de risc si accidente este retinut in functie de codul CAEN )- Fond creanţe salariale 0.25 % .
1. Venitul din fiecare CIM, in parte, este supus impozitarii si retinerii contributiilor legale.
2. Asa este legal si veti vedea urmarile in special la pensie unde veti avea un punctaj mai mare datorita venitului lunar mai mare.
Ambii angajatori au obligatia retinerii si virarii impozitului si contributiilor obligatorii pentru veniturile din salarii realizate la fiecare loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe salarii cerica2007 cerica2007 Poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns?Vreau sa stiu la salariu, ce taxe se opresc salariatului si ce taxe trebuie sa plateasca angajatorul?Multumesc (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Contributii angajat si angajator florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Ca angajat, ce contributii se mai platesc in 2011? Dar ca angajator? Daca angajatorul este II, deci fara personalitate juridica, sunt aceleasi ... (vezi toată discuția)