avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjarea locatarilor de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjarea locatarilor de bloc

Conform legii 61/91 Art.2 29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora.

Problema mea este urmatorea:

Vecinul meu are dormitorul exact langa bucataria mea. De fiecare data cand fac ceva in bucatarie dupa ora 10 noaptea incepe sa-mi bubuie in perete.Mai mult decat atat m-a amenintat ca va chema politia si chiar ca ne vom intalni la tribunal.
Mentionez ca avem un copilas mic de 1 an si 4 luni,iar blocul in care locuim nu a mai avut apa calda de foarte multi ani. Deci intru in bucatarie de cate ori este nevoie sa incalzesc apa calda pentru copilas,sau sa-i incalzesc un laptic,un ceai. La varsta asta are foarte multa energie si nu se culca mereu la ora 9/10. Deasemeni sotul meu cand este schimbul doi ajunge dupa ora 11 acasa si evident poate ca vrea si el ca orice om sa stea la masa dupa ce ajunge acasa,sau poate sa bea un ceai cald. Deci in concluzie dupa ora 22:00 nu mai pot face nimic in bucatarie .(Mentionez ca nu ascult nici muzica,nici nu gauresc pereti noaptea,ci fac ce face un om obisnuit intr-o bucatarie). Intrebarea este: asa ceva poate fi considerat o incalcare a legii mai sus mentionate si eventual pot primi amenda pentru asta?
Cel mai recent răspuns: alopici2005 , utilizator 12:55, 5 Septembrie 2011
Orice activitate, daca este in limite normale, ar trebui sa fie suportat si suportabila intre vecinii de bloc. Dar atunci cand zgomotul este prea mare, mai ales noaptea cand e liniste, e mai greu de suportat.
Vecinul dv poate tocmai a tipit ca pleaca si el la munca dimineata si dintr-o data aude cum curge apa sau cade un vas in chiuveta...
Cred ca deranjul se datoreaza si peretilor care sunt subtiri.
O solutie ar fi sa va sfatuiti cu vecinul dv si sa izolati, fiecare pe partea lui, acel perete. Atat dv cat si vecinul sa lipiti pe prete cate un strat de 5-10 cm de poliester expandat. Apoi aplicati o plasa, zugraviti, varuiti.
Se vor reduce simtitor zgomotele.
Conform legii 61/91 Art.2 29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora.

As vrea sa stiu daca legea de mai sus s-a modificat cumva.
Am inceput sa fac curatenie generala in apartament si m-am trezit la usa cu un vecin care mi-a spus ca dupa ora 21:00 nu mai am voie sa fac galagie,pentru ca asa a stabilit asociatia de locatari programul de liniste: intre orele 13-16 si 21-08 nu ai voie sa faci nici un fel de zgomot.
Legea nu s-a schimbat.
Legea 61/1991 a ramas, in mare, asa cum a fost adoptata in1991, dar a suferit unele modificari succesive pana in 2011 prin O.G. nr.55/1994, L. nr.132/1996, L. nr.82/1999, L. nr.2/2000, L. nr.169/2002, O.G. nr.55/2002, L. nr.265/2004, L. nr.355/2004, L. nr.234/2008, L. nr.153/2010, L. nr.202/2010.
Sigur ca intre timp si unele din acestea care au dus la modificare legii 61/91, au fost modificate sau abrogate la randul lor.

Legea 61 din 1991 a fost publicat in M.Of. nr. 196/27 sep. 1991. A fost apoi republicata in urma acestor modificari in M.Of. nr. 200/2 oct. 1991, in M.Of. nr. 9/24 ian. 1997, in M.Of. nr. 387/18 aug. 2000, in M.Of. nr. 77/31 ian. 2011.
Dar nu este nevoie sa cautati si sa studiati toate aceste modificari si republicari pentru ca o sa gasiti aceasta lege actualizata in 2011, postata in februarie 2011 de @elga50 aici pe forum prin lincul urmator:
[ link extern ]
sau accesati M. Of. 77 din ian. 2011, pag. 14-16, pe lincul:
[ link extern ]

aceeasi problema o am si eu cu vecinul de sub mine , el este deranjat de orice zgomot venit de oriunde , si daca vorbesti in casa in limite normale este "galagie" pt el . mai mult , a inventat o noua lege ca duminica , toata ziua , n-ai voie sa produci zgomote de nici un fel . la asemenea oameni n-ai ce sa le faci , oricat ai incerca sa le explici , n-au ce face in casa si atunci "hai sa ne certam cu vecinii" .
daca as fi avut un copil mic in casa , cu siguranta ca ajungeam la cutite cu vecinul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot la bloc AnnaMarya93 AnnaMarya93 Ce program este stabilit pentru linistea la.bloc . Legal .. (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Liniste duminica Niclilidoru Niclilidoru De ce nu exista program de liniste diferit pentru zilele de sambata si duminica???? Inainte duminica era zi de odihna... Acum nu mai exista asa ceva!!!??? (vezi toată discuția)