avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Am lucrat fara intrerupere pana in iunie 2010 de unde am plecat cu demisie.Timp de sase luni nu am mai lucrat nicaieri.In ultima luna am lucrat la o firma cu 2 ore pe o perioada determinata de o luna.Atat avea nevoie. Acum iar nu am de lucru.In conditiile astea am dreptul la indemnizatia de somaj?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcelaL , utilizator 14:34, 20 Februarie 2011
dar la ultimul loc de munca unde am lucrat cu 2 ore mi s-a incetat contractul de munca la termen.deci nu cu acordul meu.
1. Incetarea de drept a CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni trebuie sa fie cu program normal de 8 ore pe zi. Daca programul este part-time se calculeaza fiecare luna proportional cu programul normal de 8 ore pe zi.
Adica 4 luni cu 2 ore pe zi fac o luna de cotizare la somaj.
am 12 luni cu norma intreaga.
1. Daca este asa atunci beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si faceti cerere de acordare a indemnizatiei de somaj.
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ajutor de somaj? AM CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA.CAND INCETEAZA CONTRACTUL DE DREPT,POT BENEFICIA DE AJUTOR DE SOMAJ? (vezi toată discuția)
Mai beneficiez de somaj? simoalin simoalin Sunt in urmatoarea situatie: - in ianuarie 2014, in urma inchiderii firmei la care lucram, am obtinut dreptul la indemnizatie de somaj. - in aprilie 2014 ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj simona.elisa simona.elisa daca lucrez cu 6 ore/zi si am contract determinat care expira in 29.09.2010, si am 12 luni stagiu de cotizare, pot sa iau somaj? multumesc frumos , (vezi toată discuția)