de exemplu cand sunteti implicat intr-o altercatie si se descopera ca aveti la dvs cutzit, altfel nu poate fi vorba de port ilegal de arme.
politistii fac in mod obisnuit controale de rutina.
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
Ce vi se pare interpretabil in acest text de lege ???
In conditiile in care ati fost depistat ca purtati una din obiectele mai sus mentionate in locuri in care este IMINENTA punerea in primejdie sau integritatea corporala....fapta este infractiune.
faceti diferenta intre aceste locuri comparand...discoteca cu ....magazinul de paine..si poate veti fi lamurit :)
pai am fost oprita de politie pt un control de rutina, am fost rugata sa deschid portbagajul si acolo era cutitul tatalui meu care il tine ptr cand merge la pescuit (nu va ganditi la vreo sabie sau ceva de acest gen). am explicat acest lucru politistilor dar vroiau sa ma duca la sectie si sa imi faca cazier (eu avand 1,6 m inaltime si 23 de ani... mare amenintare mai eram). bineinteles ca m-am rugat de ei sa ma lase in pace ca nu-s pui de vreun mafiot si nici tata nu are ceafa lata. au pastrat cutitul si m-au lasat sa plec.
sunt curioasa totusi daca aveau dreptate?! nu eram nici la discoteca, nici la magazinul de paine... eram pe strada, conduceam si era ora 3 a.m. ... asadar?
1.Din punctul de vedere al interpretarii prevederilor legale nu aveti dreptate.
Ele sunt destul de clare sidl.avocat v-a explicat mai sus.
2. In urma ridicarii cutitului s-a emis vreun proces verbal sau pur si simplu a fost luat de agentii de politie ?
Pur si simplu a fost luat de agentii de politie, fara vreun proces verbal, dar aveau de gand sa ma duca la sectie si sa imi faca cazier pentru port ilegal de arma. Dar in urma rugamintilor mele, m-au lasat in pace.
Deci pana la urma faptul ca aveam un cutit in masina (am descris mai pe larg situatia sus) constituie o infractiune? Si repet, daca iau de la market un topor de bucatarie si un cutit mare si le transport in masina, pot fi acuzata de port ilegal de arma?
Eu am inteles ce mi-a zis dl avocat, dar dna mai sus a precizat faptul ca "de exemplu cand sunteti implicat intr-o altercatie si se descopera ca aveti la dvs cutzit, altfel nu poate fi vorba de port ilegal de arme".
De aceea am zis ca legea ar putea fi interpretabila. Repet, ceea ce incerc eu sa aflu este daca dnii agenti de politie erau indreptatiti sa imi faca cazier ptr port ilegal de arma (cutit in portbagajul masinii), avand in vedere ca nu fusesem implicata intr-o altercatie.
Va multumesc!