avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate

Buna ziua,

In cazul unei persoane angajate cu timp partial de munca (o ora /zi ), daca aceasta inchiriaza un apartament va trebui sa mai anunte Casa de Sanatate si sa plateasca cass ?

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 23:55, 5 Mai 2011
Daca este angajata cu contract de munca, plateste si sanatate si pensie, proportional cu salariul primit (deci cu timpul efectiv lucrat).
Ce nu inteleg este partea cu inchirierea apartamentului ...
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat
Stiu ca se platestste contributie pentru Casa de Sanatate in cazul in care persoana nu are alte venituri decat din inchirieri .

Nu stiu cum este in cazul in care exista contract dar pt timp partial de munca .
Din pacate pentru persoana respectiva, contributia la sanatate se plateste pentru orice venit. La pensie nu se plateste asa.
Iael a scris:

Buna ziua,

In cazul unei persoane angajate cu timp partial de munca (o ora /zi ), daca aceasta inchiriaza un apartament va trebui sa mai anunte Casa de Sanatate si sa plateasca cass ?




Contributia la sanatate o platim pentru fiecare venit realizat!! Vom ajunge sa platim si pentru aerul pe care il respiram!!
Eu stiam ca daca persoana este angajata cu carte de munca nu trebuie sa mai plateasca contributie de sanatate din venitul rezultat prin inchiriere .

Alte discuții în legătură

Cass venituri din chirii esanu doina esanu doina Buna ziua, O persoana este angajata cu CM la o societate si plateste contributia la sanatate 5,5 % In cazul in care inchiriaza un imobil si ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca viorica bulzan viorica bulzan daca o persoana este angajata la o firma cu CM cu timp partial de 4 ore cu functia de baza F1 si mai are in alta firma CM cu timp partial de 4 ore fara ... (vezi toată discuția)