avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motiv de nulitate relativa a procesului-verbal ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motiv de nulitate relativa a procesului-verbal ?

In cadrul procesului verbal de constatare a contravenției necompletarea rubricii privind organul la care se depune plangerea impotriva respectivului proves-verbal poate atrage nulitatea relativa a acestuia daca ma adresez instantei ?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:19, 21 Februarie 2011
Da, verificati in acest sens si Og 2/2001.
Nulitate relativa,doar atat.
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - art. 16, alin (1) specifica ceea ce trebuie sa cuprindă in mod obligatoriu procesul verbal de constatare al contravenției , iar la art. 17 cazurile de nulitate absoluta.
Nu cred ca am șanse de anulare a procesului-verbal in instanta doar pe baza necompletarea rubricii privind organul la care se depune plangerea.

Da mai multe detalii. Ce contraventie ai savarsit, ai "martori"?
Nepurtarea centurii de siguranta . In continutul procesului-verbal nu sunt secificati martori chiar daca ma aflam cu o persoana in masina, dar eu nu contest fapta ci modul de completare prin nespecificarea organului la care pot depune plangerea.

Alte discuții în legătură

Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)