avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort , custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort , custodie

Buna ziua , ma aflu intr-o situatie ciudata , pe care am sa o expun si sper sa gasesc o solutie . In anul 2004 am cumparat un apartament , un an mai tarziu m-am casatorit. In momentul de fata , 2011 , am facut un copil cu sotia dar vreau sa divortez , pentru ca nu ne mai intelegem. Sincer imi doresc sa ramain impreuna cu copilul , in apartamentul pe care l-am cumparat , necasatorit fiind . Stiu ca e foarte greu dar vreau sa stiu si parerea altcuiva. Va multumesc si astept opinii.
Cel mai recent răspuns: rudolfionescu , utilizator 00:23, 21 Februarie 2011
Apartamentul este bunul dvs. propriu, nu intra in masa partajabila.
Cat priveste incredintarea minorului, daca spuneti ca minorul este nascut in 2011, nici o instanta nu o sa vi-o acorde, avand in vedere varsta extrem de frageda, la care are nevoie sa fie langa mama. Poate s-a inteles gresit, dar asa ati expus speta:

In momentul de fata , 2011 , am facut un copil cu sotia
In primul rand multumesc de raspuns. Ma astept sa nu primesc custodia copilului dar as vrea sa vind apartamentul si sa stiu ce ma obliga legea sa asigur copilului si actualei sotii. Pentru copil imi doresc orice , pentru sotie nimic.
Legea nu va obliga nimic.
Dar, daca sotia va solicita instantei, minorul va avea dreptul la pensie alimentara. De asemenea daca solicita sa ii acordati spatiu de locuit, e posibil sa si castige. Dar in rare cazuri fostul sot/fosta sotie solicita sa locuiasca in acelasi imobil, credeti ca e cazul la dvs.?
Oricum nu va poate obliga nimeni sa nu instrainati imobilul, pt ca repet, este bunul dvs. propriu.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare si domiciliul minor GabituD GabituD Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune.Apartamentul in care locuim eu,sotia si copilul minor(5ani) este cumparat de mine inainte ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot/sotie Cata1205 Cata1205 Buna ziua, Ce drepturi legale au sotia si sotul in cazul unui divort in situatia urmatoare: Inaintea casatoriei sotia achizitioneaza un imobil. ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)