avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani imprumutati

am imprumutat un amic cu 35 000 euro vrem sa facem act notarial-va rog spuneti-mi cum sa procedez si ce clauze sa pun in contract!nu am facut niciodata asa ceva!multumesc anticipat
O clauza facultativa este cea privitoare la gaj sau ipoteca. In rest, contractele sunt standard.
Este bine ca il faceti la notar, va constitui titlu executoriu si nu va mai trebui sa apelati la instanta in caz de neplata la scadenta.
Aveti grija cum il incheiati, in sensul de a fi tiltu executoriu, sa nu cumva sa se faca doar legalizare de semnatura. Totodata, cel mai bine ar fi incheierea contractului cu instituirea unei ipoteci asupra unui bun al debitorului.
Cu sau fara ipoteca, vedeti ca unele contracte "standard" sunt asa de confuz redactate incat nu se pot executa.
Asfel, aveti grija sa fie precizat foarte clar ca in caz de neplata, la scadenta, prezentul act constituie titlu executoriu.
Nu ca va veti adresa instantelor etc. Ci ca e titlu executoriu. E un lucru minor insa a dat multora dureri de cap pentru formularea incoerenta.

Daca instituiti gaj ori ipoteca, sa treceti aceste lucru pentru opozabilitate in registre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, astfel ... Cristi_R Cristi_R Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, astfel încât să fiu sigur că recuperez banii? Mulțumesc (vezi toată discuția)