avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute ptr. utilitati publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute ptr. utilitati publice

Dupa 60 de ani de locuit la aceeasi adresa,ne-am trezit in situatia creeata de nepotii unui proprietar ,de a solicita drept de trecere de servitute pe un drum de iesire la drumul principal.Aceasta situatie a aparut in momentul cand am vrut sa tragem gaze si acesti indivizi nu au vrut -din invidie sau rautate-sa ne dea acceptul (cerut de firma de gaze) ptr. lucrarea de bransare.In procesul deschis , am putea cere drept de servitute ptr. lucrari de utilitati pe langa dreptul de trecere ? Din discutia cu avocatul a reesit ca trebuie deschisa actiune separata,cu alti bani ,martori, timp timp pierdut etc. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc ptr. sfaturi.

Alte discuții în legătură

Executarea unor lucrari pe un drum de servitute la care am cota indiviza doina272000 doina272000 detin un teren cu casa intr-un complex cu mai multi proprietari.Fiecare dintre noi avem cota in diviza la drumul de servitute.Poate unul dintre acestia sa ... (vezi toată discuția)
Acces la teren prin drum de acces (servitute) GabiP GabiP As dori un sfat competent cu privire la urmatoarea problema: am casa pe un teren si pentru a ajunge la casa folosesc un drum care in actele mele apare "Drum ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute - utilitati WEO WEO Am un drum in proprietatea mea 100% iar vecinul meu are drept de servitute, nefiind proprietar asupra drumului. Intrebarea mea este daca dreptul de servitute ... (vezi toată discuția)