avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredintarea autoturismului unei persoane aflate in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredintarea autoturismului unei persoane aflate in stare de ebrietate

Sunt cercetat pentru aceasta infractiune, la fata locului am dat o declaratie din care reiese ca am stiut ca persoana consumase bauturi alcoolice, dictata de politist, conducatorul avea 0.47 in aer si 0.9 prima proba si 0.8 a doua proba biologica, fara antecedente
Nici nu am gasit articolul in lege care sa prevada infractiunea de care sunt cercetat .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dantoni , utilizator 19:22, 21 Februarie 2011
E vorba de infractiunea de incredintare a autoturismului unei persoane care nu poseda permis de conducere si e reglementata de art. 86, alin. 3 Codul rutier.

Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(2) se sanctioneaza si persoana care încredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Si cam care ar fi pedeapsa pentru prima abatere? Sunt student, mai cateva contraventii rutiere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)