in anul 2009 m-am pensionat la limita de varsta am avut 11 ani in grupa 2 de munca si ceilalti in conditii normale de munca.nu mi sau dat cei 25%pentru cei 11 ani de grupa.de la casa de pensii am primit raspuns ca cei 25%sau luat in calcul conform oug209/2008.este adevarat ca puteam sa primesc acesti bani cand am iesit in pensie?
Nu mai beneficiati de aceasta majorare de la 01/01/2011.Ati beneficiat de ea,la iesirea la pensie prin aplicarea O.U.G.209/2008.Gasiti punctele suplimentare acordate la punctul(G) din decizia de pensie.De acesta majorare de la 01/01/2011 beneficiaza doar cei care si-au deschis dreptul la pensie pana in data de 02/11/2008 inclusiv.
Legea 263/2010
Art. 169
(1) Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade, dupa cum urmeaza:
a) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca;
b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia in care, la recalcularea pensiilor in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, aprobata cu completari prin Legea nr. 78/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea in munca necesara deschiderii dreptului la pensie prevazuta de acte normative cu caracter special.
(3) De cresterea punctajelor anuale prevazuta la alin. (1) beneficiaza si persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1 aprilie 2001—2 noiembrie 2008 inclusiv, numai in situatiile in care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagiile complete de cotizare prevazute de legislatia in vigoare in perioada respectiva.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recalcularea pensiei
StanciuM
Am o intrebare daca poate sa-mi raspunda cineva: - ce lege a intrat in vigoare de la 01.01.2011 prin care s-au marit pensiile celor cu grupa a doua de munca. ... (vezi toată discuția)