avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum ma inscriu la masa credala.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum ma inscriu la masa credala.

O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite?

De unde stiu eu ca o firma intra in faliment sa ma inscriu la masa credala? Nu e un termen care se pierde?

Cum/unde/cand imi inscriu creanta mea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 15:09, 31 Martie 2011
In cazul in care creanta dvs. se afla inregistrata in contabilitatea societătii fata de care s-a deschis procedura insolventei, veti fi notificat de catre administratorul judiciar/lichidatorul numit in cauza. Daca dvs. cunoasteti faptul că s-a deschis procedura insolventei si stiti nr. de dosar, formulati o cerere, pe care o depuneti la dosar, in care trebuie sa precizati cuantumul creantei si izvorul acesteia. Daca stiti numele lichidatorului... puteti lua legatura si cu acesta. In cuprinsul hotararii de deschidere a procedurii insolventei sunt fixate toate termenele procedurale, inclusiv data pana la care se depun cererile de creanta.
Dar in cazul in care nu aflu cand intra in insolventa o firma, cum procedez?
Poate nu sunt notificat, sau creanta mea nu se regaseste in contabilitate la debitor, sau eu am o factura pe care acesta mi-a semnat-o mie, dar nu mi-a achitat-o.

Aici cum procedez? Ma duc si trimit toate acestea in instanta de judecata?
In cazul in care aveti facturi semnate si stampilate de o societate, oricand puteti inainta o cerere de emitere a unei ordonante/somatii de plata. In cazul in care societatea este in insolventa si ati depasit termenul limita stabilit, puteti solicita repunerea in termen. In cazul in care societatea s-a desfiinţat... ramaneti fara bani.
Daca detin acte doveditoare ale creantei, si inca nu am fost notificat, cum procedez?
Ma inscriu singur la masa credala? In ce termen o voi face?
Nimeni si nimic?

Alte discuții în legătură

Insolventa c_oana c_oana Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)