alinapopescu_1972 a scris:
- faptul ca nu ne-am inscris la masa credala nu inseamna ca n-am intreprins nici o masura...am facut concilieri, esalonari...nici macar n-am stiut ca respectivul debitor este in insolventa, daca stiam, ne inscriam si la masa credala...dar avand in vedere ca se publica doar in buletinul insolventei, n-ai cum sa urmaresti zilnic zeci de firme, sa vezi daca sunt in insolventa sau nu...
Se pot face verificari cel putin pentru societatile care va sunt datoare si a caror datorie a devenit certa si lichida daca ati constatat ca sunt mai multe societati la care ati ratat inscrierea la masa credala.
Procedura insolventei chiar si procedura simplificata este totusi o procedura de durata despre care un creditor care depune diligentele necesare recuperarii creditului ia cunostinta de existenta ei. Daca data la care a luat cunostinta este dupa data la care se pot depune cereri de creanta la tribunal se poate solicita o repunere in termen. Daca lichidatorul nu are documentele societatii nu are cum sa va notifice dar acesta este si un argument pentru repunerea in termen.
Hotararea nu va este opozabila daca nu v-ati inscris la masa credala.