avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... hot. def. insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

hot. def. insolventa

Buna seara,

Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei.
Nu m-am inscris la masa credala.
Mi-o trebuie doar pt. contabilitate.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:57, 9 Noiembrie 2011
Este necesar sa va inscrieti la masa credala, ca sa va fie opozabila hotararea de deschidere a procedurii insolventei . Aceasta se publica in buletinul insolventei, integral.
Transmiteti-mi prin mesaj privat datele firmei , numarul de dosar, o adresa de mail si, in momentul publicarii am sa v-o trimit pe meil.
dar este ok daca este nestampilata?
nu scrie nicaieri in codul fiscal / sau de procedura fiscala ca daca nu te inscrii in tabelul creantelor, nu-ti poti deduce impozitul, nu?
Atunci cum ii explicati organului fiscal diferenta dintre o creanta prescrisa ( pentru recuperarea careia nu ati intreprins nicio masura) si o creanta cu care care v-ati inscris intr-un tabel preliminar de creante , iar judecatorul sindic, in mmentul in care va prnunta radierea, va pronunta si opozabilitatea fata de firma dvs ca si creditor.
Daca nu va inscrieti la masa credala, logic ar fi sa va deduce impozitul doar in baza facturilor.
Insa este doar o "logica fortata"...intrucat este necesara inscrierea la masa credala. Insasi Finantele se inscriu la masa credala a firmelor datoare statutului...altfel hotararile de inchidere a societatilor nu le sunt opozabile.
- faptul ca nu ne-am inscris la masa credala nu inseamna ca n-am intreprins nici o masura...am facut concilieri, esalonari...nici macar n-am stiut ca respectivul debitor este in insolventa, daca stiam, ne inscriam si la masa credala...dar avand in vedere ca se publica doar in buletinul insolventei, n-ai cum sa urmaresti zilnic zeci de firme, sa vezi daca sunt in insolventa sau nu...

- finantele se inscriu la masa credala, si bancile, fiindca acestia sunt notificati de practicantul in insolventa/lichidator, sau cum s-or numi, dar daca il intreb de ce nu ne-a somat si pe noi, imi raspunde ca nu a primit actele de le debitor, si n-a stiut ca si noi suntem creditori.

- la debitorii asupra carora s-a inceput deja insolventa, si ne vom inscrie peste termenul de inscriere la masa credala (care a trecut deja, noi afland prea tarziu), clar ca ni se va respinge, dar aceasta respingere putem s-o folosim pt. contabilitate?

- ce putem face in cazul firmelor la care nu ne-am inscris la masa credala? pt. a deduce impozit/tva?

Multumesc anticipat!
alinapopescu_1972 a scris:

- faptul ca nu ne-am inscris la masa credala nu inseamna ca n-am intreprins nici o masura...am facut concilieri, esalonari...nici macar n-am stiut ca respectivul debitor este in insolventa, daca stiam, ne inscriam si la masa credala...dar avand in vedere ca se publica doar in buletinul insolventei, n-ai cum sa urmaresti zilnic zeci de firme, sa vezi daca sunt in insolventa sau nu...


Se pot face verificari cel putin pentru societatile care va sunt datoare si a caror datorie a devenit certa si lichida daca ati constatat ca sunt mai multe societati la care ati ratat inscrierea la masa credala.
Procedura insolventei chiar si procedura simplificata este totusi o procedura de durata despre care un creditor care depune diligentele necesare recuperarii creditului ia cunostinta de existenta ei. Daca data la care a luat cunostinta este dupa data la care se pot depune cereri de creanta la tribunal se poate solicita o repunere in termen. Daca lichidatorul nu are documentele societatii nu are cum sa va notifice dar acesta este si un argument pentru repunerea in termen.
Hotararea nu va este opozabila daca nu v-ati inscris la masa credala.


Alte discuții în legătură

Debitor in insolventa, ce sanse am sa ma inscriu la masa credala? marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am un debitor caruia i-am distribuit marfa in 2010. Tocmai am aflat ca a intrat in insolventa prin august 2011. Am luat legatura cu lichidatorul, ... (vezi toată discuția)
Urgent! recuperare creante! fany22 fany22 Buna, Tocmai am descoperit ca multe dintre firmele care au restante la firma mea, sunt, ba sub incidenta Legii 85/2006, ba si-au intrerupt temporar ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)