avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenda pentru lipsa de atestat a paznicilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenda pentru lipsa de atestat a paznicilor

buna ziua
va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu o informatie..
cui trebuie sa fie intocmit procesul verbal de amenda pentru lipsa atestatului la paznici?
administratorului, societatii sau persoanei responsabile cu activitatile de paza in cadrul societatii?
va multumesc aniticipat!

cred ca m-am exprimat lacunar..
paza obiectivului nu era facuta de o societate privata de paza, ci de angajati ai societatii.
in aceste conditii, ma interesa cui trebuie sa fie intocmit PV, administratorului, persoanei responsabile prin fisa postului cu paza sau societatii comerciale?
va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2008
rickydei, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocat.consult , utilizator 16:18, 14 Mai 2008
raspunsul este :administratorului societatii

In conformitate cu dipozitiile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, sanctiunea contraventionala se aplica conducatorului societatii de paza (administrator, director general) si nu persoanei juridice.

Din reglementarile Legii 31/1994 privind societatile comerciale rezulta indubitabil ca persoana abilitata sa procedeze la angajarea agentilor de paza este administratorul societatii de paza, acesta fiind singura persoana ce poate angaja in mod valabil societatea in raporturi juridice, inclusiv in raporturi de munca (angajat – angajator).

De asemenea este obligatia conducatorului societatii de paza sa intreprinda demersurile legale pentru a obtine avizul organelor de politie cu privire la agentii de paza, dispozitiile art. 41 alin. 6 din Legea nr. 333/2003 – “Solicitarea avizarii se face de catre conducatorul unitatii care organizeaza cursurile de calificare sau, dupa caz, al celei unde este angajat personalul de paza sau garda de corp” – fiind exprese si, prin urmare, aceste dispozitii sunt si de stricta interpretare.

Prin urmare, fata de dispozitiile art. 41 alin. 6 din Legea nr. 333/2003, sanctionarea cu amenda contraventionala a persoanei juridice este nelegala, masura amenzii trebuind sa fie luata fata de conducatorul unitatii private de paza, fapt pentru care apreciem ca se impune anularea procesului verbal ca fiind incheiat fata de o persoana fara calitate procesuala.

Precizam ca in conformitate cu dispozitiile Legii 31/1990 administratorii societatii sunt si reprezentantii acesteia, norma pe care agentul constatator ar fi trebuit sa o cunoasca.

prin urmare, daca a fost sanctionata societatea contestati procesul verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu atestatul ... Andreea2002Giulia Andreea2002Giulia Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu atestatul pentru paza, anul trecut am fost prins băut la volan și am primit o pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Lege agent pază kidzor kidzor Bună seara. Am rugămintea dacă mă puteți ajuta în legătură cu articolul 61, aliniatul 2, litera a) și articolul 61,aliniatul 1,litera a) din Legea ... (vezi toată discuția)