avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

orice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului cu 15 zile inainte, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal cu o zi inainte de a-si produce efectele si este arhivata in dosarul personal.
stiti ceva despre asta, este un articol pe legislatiamuncii.ro???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 22 Februarie 2011
Actele aditionale se inregistreaza in ziua in care isi produce efectele, doar contractul de munca se inregistreaza cu o zi inainte.
cred ca nu ati inteles ce am intrebat, pana acuma actele aditionale se inregistrau in revisal in termen de 5 zile si acum am gasit un articol pe legislatiamuncii.ro care spune "orice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului cu 15 zile inainte, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal cu o zi inainte de a-si produce efectele si este arhivata in dosarul personal. ''

Este vorba despre prevederile art 17 din codul muncii, asa cum si ei mentioneaza pe site:"Orice modificare a unuia dintre elementele: loc de munca, functia/ocupatia, riscurile specifice postului, durata contractului, durata concediului de odihna, salariul de baza, durata normala a muncii, durata perioadei de proba, durata muncii exprimata in ore/zi si ore/saptamana in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil (art. 17 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii).Potrivit art. 17 alin. (1) indice 1 din Codul muncii, obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional".

Nu este nimic nou

multumesc pt raspuns, insa dupa parerea mea este nou din moment ce pana acuma un act aditional se inregistra in revisal in termen de 5 zile si acum din cate vad eu se inregistreaza cu o zi inainte de as produce efectele....sau cel putin asa este mentionat acolo
Va dau un extras din HG 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, modificata:

Art. 3. - (1) Registrul se întocmeşte în formă electronică.
(2) Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajării;
c) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de muncă;
e) data şi temeiul încetării contractului individual de muncă.
(21) La angajarea fiecărui salariat, elementele prevăzute la alin. (2) lit. a)-d) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză.
(22) Elementele prevăzute la alin. (2) lit. e) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă.
Art. 4. - (1) Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în formă electronică la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către primul salariat.
(2) Angajatorii care la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri au încadrat personal cu contract individual de muncă sunt obligaţi să transmită inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, registrul în formă electronică, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(3) După îndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (1) şi (2), angajatorii vor transmite registrul la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, numai în cazul în care intervin modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2).
(4) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul sau domiciliul angajatorul, în cazurile menţionate la alin. (3), în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2).
(5) În cazurile menţionate la art. 3 alin. (21) şi (22), registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul sau domiciliul angajatorul cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat, respectiv la data încetării contractului individual de muncă al acestuia.


Modificarile se pot transmite in termen de 5 zile de cand au intervenit. Numai angajarile / inceperea unui nou CIM se inregistreaza in Revisal cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii salariatului.

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Actul aditional rraicu rraicu Lucrez la o firma care are dreptul de pastrare a cartilor de munca; am constatat ca nu trebuie sa duc actele aditionale la ITM - mentionez ca nu e vorba de un ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca Dinush Dinush Un act aditional de prelungire a contractului individual de munca se transmite in revisal cu o zi inainte de prelungire sau se poate si in aceeasi zi? (vezi toată discuția)