Am o intrebare mai mult administrativ-juridica legata de posibilitatea inceperii unei actiuni restrictive si de tragere la raspundere a diversilor agenti economici care inteleg prin publicitate sa lase de clanta usii de intrare in apartament diverse articole publicitare. Pentru acest lucru exista cutia postala, care pe langa plicurile cu diverse mesaje si facturi, are menirea de a gazdui si informatii publicitare.
Aceasta modalitate mi se pare invadare a spatiului privat, si poate sugera si diversilor indivizi care ajung pe scara si un indicator de urmarire a intervalului orar in care apartamentul este gol.
Doresc sa gasesc o baza legala, la nivel administrativ local sau general sau o hotarare sau lege care sa faca referire la acest aspect, deci si la incarcarea intimitatii, din moment ce si usa de acces in apartament din casa scarii reprezinta spatiu privat.
corect, casa scrii nu este. Am scris insa "din moment ce si usa de acces in apartament din casa scarii reprezinta spatiu privat." referindu-ma la usa apartamentului care face legatura dintre apartament si casa scarii (specific acest lucru pentru ca unii ar gasi interesant sa intrebe daca nu ma refer la o alta usa interioara, doar pentru a pune o intrebare).
Din moment ce acele articole publicitare sunt agatate de partea exterioara a usii,nu vad care ar fi problema.Nu exista un cadru legislativ care sa reglementeze acest aspect de promovare publicitara.
Nu exista, ca nu este tara in care sa existe.
Sa ne gandim altfel : usa este parte din apartamentul proprietate personala? Clanta este parte din usa?
Mai departe: articolele publicitare sunt agatate de clanta mai sus mentionata !
In ce statiu suntem cu promovarea publicitara? cum o putem incadra in acest moment?