avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare apometru

Acxum cateva zile am facut o schimbare de apometru,datorita faptului ca nu mai intregistra,am luat o hotarare gresita,aceea de a fi corect.Spun gresita pentru ca administratorul blocului,din intamplare,a vazut ca facem aceasta schimbare,cu o firma autorizata desigur.Mi-a reprosat ca nu l-am anuntat de acest lucru si prin urmare imi va incarca urmatoarea factura cu 8 metrii cubi de apa(ca asa consuma el)
Am mai facut o asa schimbare si nu am avut aceasta problema,mai ales ca hartia doveditoare ,cea lasata de firma respectiva,am prezentat-o si asociatiei..Sunt obligat sa anunt administratia?si daca imi va incarca factura ce pot face?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 21:13, 22 Februarie 2011
Norma recomandata de ANRSC pentru apartamente necontorizate, sa zicem ca ati fi astfel categorisit pentru ca nu ati anuntat faptul ca vi s-a defectat apometrul, este pentru AR de 5,1 mc/persoana/luna si pentru AC de 3,3 mc/persoana/luna.

Totusi administratorul ar putea sa vada ce consum ati avut lunar, cat a inregistrat apometrul pana s-a stricat, cu ce cifre ale indexului figurati luna trecuta si sa faca o simpla completare. Bunavointa lipseste mai mult decat apa!
Multumesc pentru raspuns!
...apropo de bunavointa,cred ca pentru unii exista doar ca un simplu termen din dictionar...
mai intai tebuie sa anuntati asociatia ca ati constata ca apometrul nu mai inregistreaza bine, apoi veneau meseriasi si efectuau inlocuirea apometrului, se facea citirea vechiului index...asa si eu imi schimb apometrul fara sa anunt si administratorul cand e sa faca lista de plata cu ce apa am consumat...de unde sa stie ?si mai ales cand vede ca index nu mai e x (100mc sa zicem) ci e y (4mc cat am consumat intre timp).
daca aveti o hartie prin care meseriasi (firma) atesta ce index apometru aveati in momentul schimbarii...nu vad ce problema ar mai fi.
mergeti la presedinte...discutati cu el si vedeti ce va zice.
administratorul e angajatul asociatiei si face ce i se ordona de catre presedinte / comitet executiv / adunare generala. deci administratorul nu face de capul lui ce vrea ... asta era pe timpuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Calcul eronat techem sau sunt eu absurd ? de curand am luat in ... Mytro Mytro Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ? De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor cu pierderile anca2011 anca2011 Este corect ca asociatia de proprietari sa ma factureze pe langa metrii cubi de apa pe care ii consum lunar,alti metrii cubi de apa, care zic ei(cei de la ... (vezi toată discuția)