GORNIC.IOAN a scris:
. Deasemeni Primaria municipiului mai da un raspuns ca
impozitul nu se datoreaza : - a ) ......................., - b ) la dobindirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie intre
rude si afini pina la gradul al 3- lea inclusiv, precum si intre soti. ATUNCI COPILUL SOTIEI DE AL CITELEA GRAD ESTE??? Consider ca PRIMARIA l-a trecut in REZERVA.
Rudenia reprezintă legătura bazată pe descendenţa unei persoane dintr-o altă persoană sau pe faptul că mai multe persoane au un ascendent comun.
Rudenia din căsătorie este rudenia întemeiată pe filiaţia din căsătorie. La rândul ei, filiaţia din căsătorie defineşte acea situaţie în care concepţia sau naşterea unei persoane are loc în timpul căsătoriei părinţilor săi.
În cazul copilului născut în afara căsătoriei acesta este rudă cu mama ce i-a dat naştere şi cu rudele ei. În căsătorie, rudenia de sânge nu există între soţi, ci apare prin naşterea copiilor, dar poate rezulta şi din naşterea copiilor în afara căsătoriei.
Prin căsătorie ia naştere rudenia de sânge dar şi rudenia prin alianţă sau afinitate şi este creată ca urmare a legăturii dintre soţ şi rudeniile celuilalt soţ.
Ca efect al căsătoriei încheiate în condiţiile legii, soţul devine rudă prin alianţă sau afinitate cu rudele soţiei şi invers. Această rudenie artificială nu dă naştere, de regulă, la efecte juridice, în primul rând, soţii între ei nu sunt consideraţi de lege ca fiind rude, între aceştia se stabilesc relaţii de afecţiune şi conjugale. Rudele prin alianţă sau afinitate sunt acele persoane care aparţin familiilor diferite şi a căror membri s-au căsătorit între ei. Vom spune că unul dintre soţi este rudă afină cu rudele celuilalt soţ în condiţiile în care celălalt soţ este ruda de sânge cu persoana respectivă.
Prin intermediul căsătoriei şi ca efect al ei, se creează o legătură între unul dintre soţi şi copiii celuilalt soţ, rezultaţi dintr-o căsătorie anterioară sau din afara căsătoriei acestuia. Ei vor fi, după caz, fii sau fiice vitrege faţă de soţia tatălui sau soţul mamei lor, în raporturile dintre ei, sub aspectul afecţiunii lor, a drepturilor şi obligaţiilor legale.