avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna seara,
Mama mea a folosit timp de 56 de ani, cu aprobarea tacita a blocului, un spatiu comun pe care l-a folosit ca bucatarie ( a zugravit, a pus chiuveta, calorifer). Mentionez ca, ceilati proprietari din bloc si-au luat fiecare si ei cate un spatiu comun al blocului, pe care il folosesc in exclusivitate.
Mama a vrut sa inchirieze spatiul, dar neexistand asociatie de bloc, nu a avut de la cine.
Am intebat un avocat si mi-a spus ca nu se poate folosi uzucapinea in acest caz. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 22:11, 22 Februarie 2011
Da este adevarat. Acele spatii sunt proprietate comuna tuturor locatarilor.
pentru a putea fi invocata cu succes uzucapiunea,printre altele, posesia respectivului bun imobil ar fi trebuit exercitata sub nume de proprietar;ori,in cazul prezentat de dvs, posesia spatiului respectiv de catre mama dvs a fost acceptata de ceilalti locatari cel mult sub forma tolerata de folosinta a bunului.
la fel ca si colega mea, va exprim in clar ca nu poate fi vorba de uzucapiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste urmatoarele cheltuieli? proprietarul sau chiriasul? ... gistra gistra Cine plateste urmatoarele cheltuieli? Proprietarul sau chiriasul? 1) Se strica un aparat electrocasnic, la doar un an de la expirarea garantiei? 2) ... (vezi toată discuția)
Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)
Apartament afectat termic din cauza izolatie spatiu comun Alina_terasa Alina_terasa Buna ziua, Apartamentul este situat la etajul 1, sub el fiind intrare exterioara bloc, holul blocului fara sursa de incalzire si un spatiu ... (vezi toată discuția)