Atunci solicitarea medicului de familie este nefondata si neintemeiata. Pensionarii sunt asigurati in conditiile Legii nr. 95/2006:
"ART. 213
(2) Sunt asigurate persoanele aflate în una dintre următoarele situaţii, pe durata acesteia, cu plata contribuţiei din alte surse, în condiţiile prezentei legi:
..............
h) pensionarii, pentru veniturile din pensii până la limita supusă impozitului pe venit;"
Am studiat recent legea si nicaieri nu se prevede obligatia ca pers. aflate in situatia mamei Dvs. sa li se opreasca cass-ul atat din pensie, cat si din alta sursa (cum ar fi veniturile obtinute din dividende) in masura in care au calitatea de actionar/asociat.
Stiu clar ca avea obligatia de a plati cass-ul lunar, in cota de...., doar daca avea calitatea de asociat sau actionar intr-o firma, intrucat se presupune ca obtinea venituri din dividende (chiar daca ea poate fizic nu le-a incasat niciodata). Dar atata timp cat i s-a retinut din pensie si se poate demonstra acest lucru...
Poate este vorba de un interval de timp in care a figurat ca asociat/actionar intr-o soc. si nu a detinut simultan si "calitatea" de pensionar. Trebuie verficat.
Daca sunteti interesat, am initiat aici o discutie asemanatoare la topicul "sanatatea: obligatorie?!"; ma confrunt cu o situatie si mai ingrozitoare!
www.avocatnet.ro/content/for...