avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa cu suspendare, cazierul si amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa cu suspendare, cazierul si amenda penala

buna ziua, am fost acuzat de curand ca as fi tainuitor, eu impreuna cu 2 persoane , dar este usor de dovedit ca ce am primit nu aveam cum sa stim de unde e si cum e luat, dar la politie ne-a cerut sa completam o declaratie inculpat/invinuit prin care sa luam la cunostiinta ca suntem cercetati,ce inseamna asta , noi ne mai avnd antecedente plus ca in asa zisa tainuire am fost amenitati sa luam ce era dee luat nicidecum nu stiam de unde sunt bunurile, iar unul dintre faptuitorii furtului m-a amenintat ulterior primei declaratii spunand ca are el grija de noi ca l-am dat in vileag si pe al doilea hot de care politia nu stia, as vrea sa stiu ce se va intampla cu aceasta acuzatie, atata timp cat nu stiam de provenianta lucrurilor, si fiind amenintati. stiu ca legea spune: constarngere morala inseamna sa nu poata fi inlaturata dar am martorii ca am fost amenintata ulterior de catre unul din hoti, nu am pt momentul respectiv. acesti doi hoti sunt dintrun cartier rau famat acest lucru fiind cunoscut de politie acestia fiind foarte uniti, sa zic asa adica sunt multe neamuri sunt prieteni intre ei si foarte violenti de multe ori agresand oameni. ce se va inatmpla cu noi asa zisi tainuitori ne mai avnd antecedente penala. si inca ceva in timpul cercetarii efectuate de politie am fost injurat amenintat cu bataia si jignit spunandumi ca sunt nebun, sa spun chestia asta la procuror m-ar ajuta? va rog rasp.
violenta lor este usor de dovedit deasemenea si faptul ca sunt toti pentru unul adica si daca ii salta pe cei doi ramnea vorba intre ei sa ma bata. cartierul acela este pe langa un obiectiv minier, iar ei fura ca in codru de acolo a fost batut un om (inginer) care le-a cerut sa lase un cornier sa nu il fure, opresc trenurile de marfa si fura carbune iar politia nu face nimic decat ii roaga la propriu sa coboare nicidecum nu ii ia la intrebari, as putea sa filmez asta acest lucru dovedind faptul ca si politia are o anumita retinere. astept sfatul dvs
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
adrianagp, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianagp , utilizator 21:38, 23 Februarie 2011
Orice afirmatii faceti trebuie sa fie sustinute de probe(acte,martori,alte probe acceptate de lege) care dovedesc cele relatate de dvs.
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala,dar dvs trebuie ca in aparare sa probati ca nu cunosteati ca respectivele obiecte proveneau din savarsirea infractiunii de furt.
Daca aveti declaratii de facut,care prin continutul lor,va atrag amenintari si eventuale repercusiuni,declaratii care ajuta la solutionarea cauzei sau a altor cauze ,puteti solicita procurorilor intrarea in cadrul unui program de protectie conform Legii nr.211/2004.
Procurorii in functie de declaratiile dvs si de amenintarile existente se vor pronunta asupra acestei cereri.
pot cere o audienta cu procurorul fara ca el sa ma cheme doar din proprie intiativa? daca da ce trebuie sa fac? pentru ca politistul care m-a audiat a zis ca nu il intereseaza ce avem de spus. multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
adrianagp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O enigma in ceea ce priveste suspendarea... costinyo costinyo Buna ziua, am si eu o problema foarte mare. Am fost incadrat ca tainuitor si complice intr-un dosar si am luat 3 ani cu suspendare pentru tainuire si 3 pentru ... (vezi toată discuția)
Pe unde-i adevarul ?? dtztz dtztz Salutare!! Nu stiu dac am nimerit la locul potrivit, dar ... Mi se pare ff suparator ca cineva sa te fure si dat in vileag sa ai parte de tupeu marsav si ... (vezi toată discuția)
Furt sau talharie BanciuElena BanciuElena Buna seara! Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la ... (vezi toată discuția)