avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspunderea reprezentantilor salariatilor in comisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspunderea reprezentantilor salariatilor in comisia paritara

sint un membru al unui sindicat afiliat la o federatie sindicala. aceasta federatie sindicala , desi procedura stabilita in CCM nu prevede , hotaraste anual cuantumul indemnizatiei de concediere printr-o interpretare ce nu are legatura cu textul din CCM.
interpretarea este facuta in detrimentul salariatului.
Exista modalitate legala de a ne indrepta impotriva acestor reprezentanti pentru daune-interese? Daca da , as dori detalii despre modalitatea de atac
Celor interesati de caz pot oferi detalii din CCM si din deciziile comisiei paritare.
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 06:38, 25 Februarie 2011
Cat timp federatia desfasoara o activitate neprevazuta in ccm, hotararile luate sunt ilegale. Pe de alta parte, indemnizatia de concediere este fixa si stabilita in functie de vechimea in munca. Un alt aspect este competenta Comisiei paritare. Unde este prevazuta? Dar implicata in toata aceasta situatie este societatea care accepta acordarea indemnizatiei in conditiile stabilite de catre Comisia paritara, deoarece nu federatia plateste efectiv indemnizatiile in cauza.
Daunele interese sunt despagubiri banesti care se acorda prin hotarare judecatoreasca pentru acoperirea prejudiciului cauzat prin neexecutarea totala sau partiala a obligatiilor contractuale asumate, ori prin savarsirea oricarei fapte ilicite.
Da, se pot solicita, prin actionarea in instanta a societatii comerciale si introducerea in cauza a federatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere ccm la nivel de unitate niculescumisu niculescumisu Ce se intampla daca, dupa negocierea ccm cu sindicatele, reprezentate prin doua federatii, angajatorul retrage oferta finala pentru una dintre federatii, ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm marius68marius marius68marius Buna ziua, doresc si eu o lamurire la urmatoarea situatie: - suntem societate de stat - avem doua sindicate nereprezentative afiliate fiecare la cate o ... (vezi toată discuția)
Comisie paritara mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este valabil faptul ca interpretarea CCM la nivel de unitate este facuta de comisia paritara? Unde este prevazut? Va multumesc! (vezi toată discuția)